De voordelen van een jacuzzi in de tuin
Als je een gevoel van opwinding wilt creëren en je tuin een speciaal tintje wilt geven, is er geen betere manier om dat te doen dan met een hot tub. Bovendien biedt een hot tub voor buiten het voordeel van eenvoudiger onderhoud, om nog maar te zwijgen van het feit dat een tuin hot tub niet alleen in de zomer kan worden gebruikt zoals elke andere hot tub, maar ook gemakkelijk en optimaal kan worden gebruikt in de winter. Bovendien kan elk type buitenspa worden geïnstalleerd: draagbaar, ingebouwd of half ingebouwd, op voorwaarde dat de installatieprocedures voor het gekozen model worden gevolgd. Dit artikel is bedoeld om je alle advies te geven over de installatie van een hot tub in de tuin.

De voordelen van een spa in de tuin

Er zijn verschillende redenen voor de beslissing om een jacuzzi of een zwembad in de tuin te installeren. Een zwembad kopen is zeer prijzig, waardoor mensen al gauw overstappen op een kleine jacuzzi voor in de tuin. Ten eerste kan het een modestatement zijn. Momenteel is de trend naar buitenspa's. Wie in een flat woont, kiest voor een spa op een balkon om voor de hand liggende redenen van ruimte. Het is dus normaal dat wie meer ruimte heeft, zijn hot tub in de tuin plaatst. Bovendien zijn er comfort- en hygiëne criteria. Je hoeft niet naar een instituut voor welzijn en het materiaal (badhanddoeken) is wegwerpmateriaal. Om nog maar te zwijgen van de privacy die dit een koppel kan bieden.

De andere reden kan esthetisch zijn. Het is nog luxer, aangenamer om een plek in je tuin te hebben om met familie en vrienden van te genieten. Laten we zeggen dat een buitenspa meer stijl heeft. En of hij nu gemaakt is van steen, hout, beton of kunststof, een outdoor hot tub past comfortabel in de tuin.

Vereisten voor de installatie van een buitenspa

Bij de installatie van een buitenspa moet rekening worden gehouden met een aantal criteria. Ten eerste de keuze van de locatie, die niet alleen de privacy van de gebruikers moet waarborgen, maar ook moet voorkomen dat de spa wordt blootgesteld aan de verschillende weersomstandigheden.

Vervolgens moet het type spa in overweging worden genomen. Als het om een draagbare spa gaat, moet de stevigheid en stabiliteit van de vloer worden gegarandeerd. Om de bekleding van de spa niet te beschadigen, wordt deze bij voorkeur geïnstalleerd op een stabiel terras (tegelvloer, bestaand terras, gladde betonplaat enz.).

Kies je daarentegen voor een ingebouwde of half ingebouwde spa, dan moet je het grondwerk laten uitvoeren voor de installatie. De installatie van een ingebouwde spa is ingewikkelder en vereist de aanwezigheid van professionals.

Wat je ook moet doen voor je een hot tub in je tuin installeert, is ervoor zorgen dat de elektrische aansluitingen goed werken. Het kan nodig zijn om hiervoor een speciale ruimte te laten bouwen. Tenzij je natuurlijk kiest voor een gebruiksvriendelijke spa, de Softub spa, die alleen maar in een 220V stopcontact gestoken hoeft te worden om te werken (plug and play).

Bijpassende informatie en advies
- Tuinideeën en tuininspiratie

________________________________________________________________________________________________