Duurzame tuinmeubelen
De juiste balans tussen economie, mens en milieu. Daar draait duurzaamheid om! Een mooi woord dat wordt gebruikt als we aan duurzaamheid denken is circulariteit. We proberen ook steeds vaker een circulaire economie op te starten! Kijk maar eens naar refurbished producten. Dat is een vorm van circulariteit. Het hergebruiken en recyclen van materiaal en producten; daar draait het om. Daarmee willen we de impact op het milieu verkleinen! Zo zorgen we ervoor dat de volgende generaties ook kunnen genieten van een Nederland zoals wij het kennen. Daarom moeten we meer gaan hergebruiken. Dit geldt dus ook voor tuinmeubelen. Wij geven je in deze blog een paar tips voor duurzame tuinmeubelen!

Duurzaam materiaal

Ga je nieuwe tuinmeubelen kopen? Denk hierbij aan een nieuwe tuinset, een boomstamtafel buiten kopen of leuke ornamenten zoals een boeddha of gouden aap voor in de tuin! Maar van welk materiaal kun je het beste je nieuwe meubelen kopen?

Bamboe
Bamboe is milieuvriendelijk. Het groeit als kool, waardoor het niet op raakt. Bij de kweek van bamboe worden er geen pesticiden en extra water gebruikt. Het groeit namelijk enorm snel en heeft vrijwel niks nodig. Daarnaast is het een sterk materiaal! Het heeft weinig onderhoud nodig en gaat vaak bij normaal gebruik enorm lang mee.

Hout
Bij houten meubelen kun je denken aan steigerhouten meubelen, eikenhout, mangohout en nog veel meer. Maar wanneer is het milieuvriendelijk? Let op de keurmerken. Een tafel met PEFC- of FSC-keurmerk is het meest milieuvriendelijk, omdat het uit een gecontroleerde omgeving komt. Dit hout wordt gewonnen uit duurzaam beheerde bossen! Daarnaast gaat hout enorm lang mee. Het is niet voor niks dat eikenhouten bielzen jaren later nog steeds hergebruikt worden!

Hergebruik

Wil je je tuin opnieuw inrichten? Dan heb je vaak wel nieuwe tuinmeubelen nodig. Of in ieder geval; vaak vind je dat. Dan heb je twee keuzes: Nieuwe meubelen, of via marktplaats andere meubelen opsnorren! Als we kijken naar duurzaamheid, dan is een tweedehands tuinmeubel de duurzaamste keuze. Deze bestaan al, waardoor het milieu minder belast wordt omdat er niet weer een nieuw tuinmeubel geproduceerd hoeft te worden. Maar wat ga je doen met je eigen ‘oude’ tuinmeubelen? Die kun je prima naar een kringloopwinkel brengen, of zet ze online te koop! Zo draag jij toch nog een steentje bij aan het milieu doordat je iemand anders de kans geeft om gebruikte meubelen te kopen. Bijkomend voordeel; je ziet er nog iets van terug in je portemonnee!

________________________________________________________________________________________________

Bijpassende tips en informatie
- Duurzaan wonen