Geef jouw tuin net dat stukje karakter
Je tuin aanpakken voor de zomer is altijd een karwei. Maar dat hoeft niet zo te zijn! Je kan je tuin al net dat extra stukje karakter geven met een aantal simpele aanpassingen. Lees hier de tips voor jouw tuin.

Plant een aantal bomen

Bomen kopen doe je eigenlijk wanneer je je tuin net gaat aanleggen en inrichten. Maar het is eigenlijk nooit te laat om bomen te kopen, vooral als je kersenbomen kopen wilt. Kersenbomen komen van origine uit Japan en zijn de ideale bomen om karakter toe te voegen aan je tuin. De bomen bloeien alleen in de lente voor één tot twee weken (met geluk)! De rest van het jaar zijn kersenbomen groen of leeg.

Begin met verven

Wanneer je een houten schutting hebt, houten hek of houten meubels is het belangrijk om elk jaar het hout op te schuren en opnieuw te beitsen. Dit heeft te maken met de vatbaarheid voor houtrot aangezien het hout het gehele jaar buiten staat en te maken heeft met alle weersomstandigheden. Het verven van het hout geeft je tuin weer een frisse look voor de zomer.

Zorg voor schaduw in de tuin

Je tuin is in balans als je zowel zon als schaduw in je tuin is, want wanneer de zomer aanbreekt is het onverstandig om de gehele tijd in de zon te zitten wanneer je in de tuin zit. Niet alleen is het mogelijk dat je een zonnesteek krijgt, ook kun je je goed verbranden. Daarnaast is de schaduw ook belangrijk voor de planten in je tuin. Deze hebben schaduw nodig op de warmste momenten van de dag.

Voeg een water element toe

Een waterelement toevoegen aan de tuin vergroot het karakter van je tuin aanzienlijk, omdat je bezig bent met een ander element dan alleen de aarde. Een water element toevoegen kan gemakkelijk door middel van een kleine vijver of een fontein. Heb je geen zin om waterleidingen te leggen? Dan is ook een simpel vogel waterbak voldoende om een waterelement in de tuin te creëren.

Voeg een vuur element toe

Naast water kan je ook een vuur element toevoegen aan de tuin. Velen kiezen voor een barbeque in dit geval, omdat deze vaker gebruikt kan worden voor het organiseren van feestjes of dinners. Voor andere is een barbeque geen optie, hier kan ook gekozen worden voor een vuurschaal. Met een vuurschaal kan je gemakkelijk een aantal blokken hout gebruiken om een vuur te maken waar je op zomeravonden van kan genieten.

________________________________________________________________________________________________