GezinstuinGezinstuin, plezier voor de hele familie

Niks lekkerder als met een glaasje wijn van het zonnetje genieten terwijl de kinderen aan het spelen zijn. Helemaal als de kinderen zichzelf weten te vermaken. Met wat kleine aanpassingen maakt u van uw tuin een mooie, kindvriendelijke tuin waar het hele gezin met volle teugen van kan genieten.

Een gezinstuin maken

De basiselementen van een gezinstuin zijn een fijn terras en een stuk gazon waar de kinderen op kunnen ravotten. Kies een sterke, robuuste grassoort uit voor uw gazon zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat ze het gras kapot trappen.
Kies voor het terras een blote-voeten vriendelijke tegel uit. Een grindtegel is bij lange na niet zo prettig om op te lopen als een gladdere variant. Ook de kleur is belangrijk: kies voor een lichte kleur, zwart houdt warmte vast en is in de zomer niet fijn voor blote kindervoetjes.

Natuurlijk is een échte gezinstuin er niet alleen voor uw kinderen, ook u moet er van kunnen genieten. Sier het terras op met potten en/of maak een weelderige bloemenborder. Graafgrage huisdieren? Een verhoging van zo'n twintig centimeter wil vaak al voorkomen dat uw hond zijn bot begraaft tussen uw planten.

Veiligheid is belangrijk in de gezinstuin

Veiligheid heeft in een gezinstuin prioriteit. Helemaal als u kleine kinderen heeft, is het belangrijk veel aandacht aan de veiligheid van uw tuin te besteden. Hieronder vindt u enkele tips:
  • Ommuur vijvers met steen of hout. Hoe groter uw kinderen, hoe hoger deze omheining moet zijn.
  • Baby's en peuters stoppen alles in hun mond. Let er daarom op dat u geen giftige planten binnen hun bereik plaatst.
  • Kijk uit met scherpe hoeken en harde randen. Deze zijn niet alleen gevaarlijk voor net lopende baby's, ook voor spelende kinderen kunnen zich er aan bezeren.
  • Besteed bij speeltoestellen veel aandacht aan de veiligheid. Of u ze nou zelf maakt of in de winkel koopt: veiligheid heeft prioriteit nummer één.
Gerelateerde Informatie
- Speeltoestellen Overzicht Informatie »
- Buitenleven en Loungen Informatie Overzicht »
- Tuinmeubels Buitenverlichting en Tuindecoratie »

Gezinstuin Maken - Advies - Ideeën - Tips - Voorbeelden