Handmaaier


Handmaaier of handgrasmaaier

Het belangrijkste kenmerk van de handmaaimachine is dat hij door menskracht wordt aangedreven. Al in de 19e eeuw kwamen in Engeland de eerste modellen op de markt. En sindsdien is er niet veel aan veranderd. Ronddraaiende messen snijden het gras af. Een verbeterde versie van de handgrasmaaier bevat kogellagers waardoor het veel minder kracht kost om te maaien. Een gewone handmaaier is te koop vanaf circa € 35,-. Een grasmaaimachine met kogellagers vanaf zo'n € 125,-. van belang is wel dat er scherpe messen in de maaimachine zitten. Die vereenvoudigen het werk aanzienlijk. Op sommige type handmaaiers kan een opvangbak geplaatst worden.

Voordelen van handmaaier

Een handmaaimachine van een beetje kwaliteit is bijna onverwoestbaar en gaat dus lang mee. En de aanschafprijs is laag. En u hoeft niet te letten op het snoer.

Nadelen handmaaier

Een gazon tot zo'n 100 vierkante meter is goed te onderhouden met een goede handmaaier. Echter een groter oppervlakte is vrij veel werk. Nat of lang gras is bijna niet de maaien met een handgrasmaaier.

Gerelateerde Informatie
- Grasmaaiers Overzicht Informatie en Aanbiedingen »
- Gras en Gazon Informatie Overzicht »
- Gazontrimmer en Kantsnijder Informatie en Aanbiedingen »
- Grasschaar Informatie en Aanbiedingen »
- Kooimaaier Informatie en Aanbiedingen »

Handmaaier | Handgrasmaaier | Aanbiedingen | Advies | Informatie