HeggenschaarHeggenscharen

Een heggenschaar kan gebruikt worden om diverse soorten heggen te snoeien. Het is mogelijk om verschillende modellen in uw heg te snoeien, maar u kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor een klassieke, rechte heg. Om uw haag zo mooi en netjes mogelijk te houden, is het belangrijk dat u deze regelmatig snoeit.

Verschillende heggenscharen

Er bestaan diverse soorten heggenscharen. Naast de handmatige heggenschaar wordt de elektrische of bezine aangedreven heggenschaar het meest gebruikt.

Handmatige Heggenschaar
Een handmatige heggenschaar kunt u overal en altijd gebruiken. Deze oude methode van heggen knippen, heeft wel een nadeel: Er is aardig wat kracht voor nodig. Er bestaan echter wel modellen met verstelbare hefboomarmen. Hierdoor kunt u gemakkelijk meer kracht zetten en bovendien kunt u hiermee op grotere hoogte werken. Ideaal voor een hoge heg!


Elektrische Heggenschaar
Elektrische heggenscharen werken met een snoer of op een accu. In tegenstelling tot bij een handmatige heggenschaar, hoeft u bij een elektrische heggenschaar zelf geen kracht te zetten. De elektrische heggenschaar is dan ook erg makkelijk in gebruik. Een nadeel kan wel zijn dat u door het snoer enigszins beperkt kan zijn in uw bewegingsvrijheid. U heeft hier geen last van wanneer u een heggenschaar gebruikt die op een accu werkt.


Gerelateerde onderwerpen
- Gardena Heggenscharen »
- Snoeigereedschap »
- Tuingereedschap »

Tuin l Tuingereedschap l Heggenscharen