Hollandse Tuin
Wat is een Hollandse Tuin?

Een typisch Hollandse tuin bestaat niet, zoals bijvoorbeeld de typisch Japanse of Engelse tuin. Dit komt door ons klimaat, dat niet vaak uitnodigend is of te wisselvallig is om in de tuin te gaan zitten. Maar juist daarom is de tuin voor Nederlanders erg belangrijk. Want als… het lekker weer is, willen we ook meteen in de tuin zitten!

Kenmerken van de Hollandse Tuin

Iedereen maakt zijn eigen tuin naar keuze in Nederland. Genoeg keuze uit fleurige bloemen en planten en bijpassende potten. De kleinschaligheid is een typisch kenmerk van een Hollandse tuin en Hollandse tuinen bevatten daarnaast veel groen en zijn vaak symmetrisch.

Inrichting van de Hollandse Tuin

Om het tuinseizoen te verlengen zijn in de Hollandse tuin vaak overkappingen, waterdichte schaduwdoeken en terrasverwarmers te vinden. Zo bent u in uw tuin beschermt tegen regen maar is het ook prettig met een paar graden erbij! Verder zien we veel tulpen en andere vrolijke gekleurde bloemen en planten in de Hollandse tuin.

Meer informatie over een Hollandse tuin

Wenst u graag zelf een Hollandse tuin en wilt u meer informatie inwinnen over de mogelijkheden? Bij onderstaande bedrijven krijgt u meer informatie met betrekking tot het inrichten en aanleggen van een Hollandse tuin en kunt u gratis een offerte aanvragen.

Meer Tuinen

- Engelse Tuin Informatie Overzicht »
- Moestuin Informatie Overzicht »
- Tuinideeën en Voorbeeldtuinen Informatie Overzicht »

Hollandse Tuin | Aanleggen | Advies | Informatie | Maken | Ontwerpen