Je tuin veilig inrichten? Dat doe je zoo!
Over veiligheid rondom huis en tuin wordt eigenlijk weinig nagedacht. Vaak wordt het zo ingericht dat iets er leuk en gezellig uitziet maar wordt er geen rekening gehouden met de veiligheid. Hoe richt je je tuin veiliger in? Dat lees je in dit artikel. Zo kun je met een gerust hart gasten ontvangen en de kinderen lekker laten rondrennen.

Zorg voor een gelijkvloerse tuin

Je kunt sneller struikelen als de tuin verschillende drempels en diverse hoogtes heeft. Zorg daarom zoveel mogelijk voor een gelijke hoogte in je tuin. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door het plaatsen van tegels, vlonders en een houten vloer. Hiervoor moet eerst de ondergrond goed egaal worden gemaakt. Aan de zijkanten van de tuin kan je hoogtes creëren, waar bijvoorbeeld een moestuin of planten kunnen worden geplaatst. Heb je grote bomen in de tuin? Let er goed op dat met de tijd de wortels de vloer kunnen verschuiven.

Plaats voldoende verlichting

In het donker is een ongelukje snel gebeurd. Je struikelt over iets wat op de grond ligt of je struikelt zelfs over een tegel. Zorg daarom voor voldoende verlichting. Plaats eerst de basisverlichting. Hiermee verlicht je de hele tuin. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor tuinspots, wandlampen of een tuinlantaarn. Als je een duurzame keuze wilt maken kies je voor buitenverlichting met een bewegingssensor. Je kunt zelf instellen na hoeveel seconden de lamp weer automatisch uitgaat. Vervolgens kan je kiezen voor verlichting met als doel decoratie of sfeer creëren, zoals lichtslingers of LED strips.

Tuinverlichting heeft als extra voordeel dat het ongewenste mensen en andere dieren weghoudt. Als er licht brandt in de tuin is de kans op een inbraak vele malen kleiner en kun je zonder zorgen weg van huis.

Zorg voor genoeg schaduw

Voornamelijk in de zomer is het belangrijk om uit de zon te kunnen zitten zodat je niet verbrand. Zorg daarom voor genoeg plekken met schaduw in de tuin. Dit doe je bijvoorbeeld door het plaatsen van een parasol en/of schaduwdoeken. Smeer je tevens goed in met een hoge factor. Als je lang buiten bent moet je dit regelmatig opnieuw doen. Drink daarnaast meer water als het warm weer is. Ga je aan de slag met tuinieren? Drink dan nog iets meer water. Door het bewegen verlies je namelijk meer vocht.

Met deze 3 tips zorg je ervoor dat jouw tuin niet alleen functioneel maar ook veilig wordt!


Bijpassende tips en informatie
- Tuinideeën

________________________________________________________________________________________________