Kleine moestuin


Een eigen moestuin

Zelf geteelde groenten en fruit zijn lekkerder én goedkoper. Een eigen moestuin kost wat meer tijd dan een ritje naar de supermarkt maar u krijgt er wel wat voor terug. En als u het goed aanpakt, hoeft een moestuin onderhouden niet eens heel tijdrovend te zijn. Zoals voor veel dingen geldt: een goed begin is het halve werk.


Kleine moestuin

Het zelf kweken van groenten en fruit wordt steeds populairder. Ook niet zo gek! Wat is er namelijk leuker dan uw eigen eten te zien groeien? Heeft u een kleine tuis, een balkon of dakterras? Ook dan kunt u genieten van een eigen moestuin. U hoeft geen enorme lap grond te hebben om uw eigen groenten en fruit te kunnen telen. Wat dacht u van een moestuin in een mand, in hangbakken of in hangzakken?

In een kleine tuin kunt u zelf eenvoudig een houten kader maken, voorzien van één groot oppervlak of verdeelt in kleine vakken waar u kruiden en groenten kun zaaien. Het is raadzaam om voorrang te geven aan enkele kruiden en bladgroenten. Zo kunt u relatief veel oosten op een klein oppervlak. Heeft u op de grond geen ruimte voor een moestuin of heeft u alleen een balkon? Dan kunt hangbakken of hangzakken aan de schutting, muur of het balkon bevestigen. Let wel op dat planten sneller kunnen uitdrogen. Geef de bakken altijd voldoende water.


Aanbiedingen voor de tuin

Bent u opzoek naar gereedschap, accessoires of meubels voor in de tuin of op het balkon? Neem dan een kijkje bij onderstaande aanbieders en laat u inspireren.

Afbeelding: Fonq

Gerelateerde informatie
- Moestuin zaaien »
- Benodigdheden moestuin »

Kleine moestuin | Zelf groenten en fruit kweken | Informatie| Advies | Tuin & Buitenleven