Kleur in de tuin advies en tips
Hoe kun je op een fijne wijze meer kleur in jouw tuin brengen? Wat zijn de effecten van de verschillende kleuren voor jouw tuin? Welke kleuren passen het beste bij jouw smaak en hoe kun je deze het beste toepassen?

Wat is de beste wijze om meer kleur in jouw tuin te brengen?

Zonder er wellicht bewust van bent zijn kleuren heel bepalend voor de sfeer en uitstraling van de tuin. Wil een bepaald effect bereiken is het daarom van groot belang om de juiste kleur en kleurcombinaties te kiezen. In deze blog gaan we wat meer in op wat kleuren en kleurcombinaties voor invloed hebben op sfeer en inrichting. Er is een aantal objectieve zaken die je kunnen helpen bij de keuze van de juiste kleuren. Maar bovenal blijft het uiteraard een kwestie van smaak. In het overzicht vaste planten bij plantengrow.nl kun je alvast een eerste indruk krijgen van de kleurenrijkdom die bloemen te bieden hebben.

Rustige kleurentuin

Wil je graag wat rust en balans in de tuin dat is het beste advies om niet te veel verschillende kleuren te kiezen. Een hoofdkleur die er niet te veel uitspringt is dan het beste uitgangspunt. Uiteraard kun wel wat kleurvarianten kiezen maar van belang is wel dat dit zachte tinten zijn die er niet te veel uitspringen.

Kleur kan zorgen voor een ruimtelijk effect

Opvallend is hoe kleur jouw tuin groter of, als je dit wilt, kleiner kunt laten lijken. Dit doe je door kleuren op de juiste wijze toe te passen. Heb je een kleine of ondiepe tuin dan kun je een ruimtelijk effect bereiken door achterin planten met een donkere tint neer te zetten. Vooral donkere tinten paars, blauw en groene planten zorgen voor dit effect. Heb je een grote tuin en wil je die wat knusser maken dan kun je dit bereiken door gebruik te maken van warme tinten geel, oranje en rood.

Wat zijn mooie kleurencombinaties?

Als je een tuin wilt met een zachte uitstraling, een tuin die je als het ware omarmt dan kun je het beste kiezen voor planten met zachtroze en -paarse tinten. Als extra accent kun je dit combineren met zachte grijstinten. Is jouw wens een tuin die koelte uitstraalt dan verhogen bloemen in de kleuren paars en lila dit effect. Maar bovenal is het goed om te weten dat niets verkeerd is en dat je vooral jouw eigen smaakt moet volgen.

Bijpassende tips en informatie
- Blauwe tuin

________________________________________________________________________________________________