Kruidentuin op het Balkon - Advies en Tips


Een kruidentuin op het balkon is mogelijk

Het is altijd fijn om in de keuken verse kruiden in de keuken te gebruiken. In de winkels zijn verse kruiden helaas niet altijd even goed van kwaliteit. Zelf kruiden kweken is dan een goed alternatief. Zelfs op een klein balkon is het inrichten van een kruidentuin heel goed mogelijk. Met een beetje creativiteit en het inrichten van een verticaal kruidentuintje kun je je eigen kruiden gaan kweken.

Hoe begin je een kruidentuin op het balkon?

Voor een kruidentuin is niet veel ruimte nodig en je hoeft kruiden niet perse in de grond te planten. Voorwaarde is wel dat er genoeg zon is. Kruiden groeien uitstekend in potten en bakken. Hoe groter de pot, hoe beter. Op deze manier kunnen de kruiden blijven groeien. Eigenlijk is het advies voor het inrichten van een kruidentuin op je balkon in twee woorden samen te vatten; Denk verticaal!

Richt een verticale kruidentuin in

Over het algemeen is het vloeroppervlak van een een balkon beperkt en wil je die ruimte zoveel mogelijk vrij houden om zelf op het balkon te kunnen bivakkeren. Daar staat tegenover dat er wel behoorlijk wat verticale ruimte beschikbaar is. Tussenschotten, muren en de balustrade of het balkonhek zijn prima te gebruiken om een kruidentuin op het balkon mee te krijgen. Dit wordt verticaal tuinieren genoemd. Er zijn ook speciale potten die u op de reling van uw balkon kunt vastklemmen. Er zijn diverse oplossingen die het mogelijk maken om in bakken, potten en zakken een kruidentuin in te richten die je aan de muur of het tussenschot van het balkon kunt bevestigen. Bijkomend voordeel van verticaal tuinieren is dat de planten vaak meer zonlicht krijgen waardoor ze beter kunnen gedijen...lees verder >

Gerelateerde Informatie:
- Balkon Inrichten Overzicht
- Klein Balkon Inrichten

Kruidentuin op het Balkon Inrichten | Advies | Informatie | Tips