Kunstgras of Natuurgras Verschillen Voordelen en Nadelen

Kunstgras of natuurgras. Wat pas beter bij uw tuin?

Er is een nieuwe trend in opkomst in de Nederlandse tuinen, namelijk kunstgras. Momenteel verkiezen veel mensen om hun tuin in te richten met een mooie natuurlijke grasmat. Echter krijgt een gedeelte van deze mensen hierna weer spijt, aangezien natuurlijk gras veel onderhoud kost en vaak er minder goed uitziet dan men dacht. Meer en meer mensen verkiezen daarom kunstgras boven natuurlijk gras omdat dit minder onderhoud vergt en er het hele jaar mooi bij ligt. Toch heeft kunstgras ook een aantal nadelen.

Voordelen van kunstgras

Zoals hierboven vermeld heeft kunstgras een aantal structurele voordelen tegenover natuurlijk gras. Zo is kunstgras minder onderhoudsintensief dan natuurlijk gras: zo hoeft er niet meer te gemaaid te worden en is er geen last van onkruid. Kortom, er hoeft minder naar om worden gekeken. Het weinige onderhoud dat er nog nodig is voor kunstgras kost ook nog eens minder , zo is een grasmaaier opeens overbodig waardoor er weer extra wordt bespaard. Vaak heeft kunstgras ook een garantie voor een aantal jaren waardoor onbedoelde beschadiging makkelijker is op te vangen. Kunstgras ligt er ook altijd netjes bij, in tegenstelling tot natuurlijk gras dat in de winter vaak verdort of kapot gaat. Het is dus mogelijk om de gehele winter op uw mooie grasmat te zitten. Vooral kunstgras op het balkon aanleggen, heeft een flink aantal voordelen en weinig nadelen.

Nadelen van kunstgras

Ondanks dat kunstgras een aantal voordelen heeft, heeft het ook zo zijn keerzijde. Kunstgras is namelijk een stuk duurder om aan te leggen dan de natuurlijke variant. Het kan zelfs een aantal jaren duren voordat u het geld eruit terug hebt. Een ander probleem is dat als de kunstgrasmat wordt beschadigd deze vervangen moet worden. Natuurlijk gras daarentegen groeit gewoon terug, wat natuurlijk niet mogelijk is bij kunstgras. Het duurt ook langer om een kunstgras tuin aan te leggen, dus vaak moet de tuin er op geprepareerd worden. Verder neemt kunstgras minder water op dan gewoon gras en is het wat minder goed voor het milieu dan gewoon gras.

Natuurgras of kunstgras kiezen hangt af van uw persoonlijke voorkeur

Vaak geeft de persoonlijke voorkeur de doorslag voor kunstgras of natuurlijk gras. Er zijn nog genoeg mensen die kunstgras niet overwegen (alhoewel het zeker het overwegen waard is), omdat ze nou eenmaal vinden dat natuurlijk gras in de tuin hoort te liggen. Degene die alsnog graag een mooie natuurlijke grasmat wil, kan altijd even hier kijken over hoe u zelf uw eigen grasmat inzaait. Als u geÔnteresseerd bent in een kunstgrasmat kunt u altijd de hovenier in de buurt benaderen of onder ander even kijken naar op internet voor goede aanbiedingen van kunstgras.

Zoekwoorden: Kunstgras of Natuurgras Verschillen Voordelen en Nadelen
________________________________________________________________________________________________