Ligging Tuin


Ligging van de tuin & planten

Een tuin is altijd gezelliger met planten. U kunt kiezen voor de planten die u het mooist vindt, maar het kan zijn dat deze niet goed passen bij de ligging van uw tuin. Hierdoor is het mogelijk dat de planten niet goed groeien of zelfs snel doodgaan. Dit is natuurlijk zonde, vandaar dat de Woonwebsite u tips geeft voor de perfecte ligging van uw tuin.

Tuin ligging op het noorden

Een tuin die qua ligging op het noorden gericht is, heeft over niet heel veel zon. Dit betekent niet dat u geen planten in de tuin kunt hebben. Er zijn genoeg planten die prima kunnen groeien in een noordelijk gelegen tuin. Hieronder vallen bijvoorbeeld bamboe, vingerplant, herfstvaren en wintergroene naaldvaren.

Tip! Kies niet voor een hoge afscheiding. Hiermee is er minder schaduw in uw tuin en kunt u met lekker weer heerlijk genieten van de zon.

Bekijk hier aanbiedingen voor lage tuinafscheiding

Tuin ligging op het zuiden

Een tuin met een ligging op het zuiden is een zonnige tuin. Planten kunnen in de volle zon staan voor uzelf kan het behoorlijk warm zijn. Het is daarom aan te raden schaduwrijke plekken in uw tuin te maken, met bijvoorbeeld hoge beplanting of een pergola. Op deze manier kunt u in de tuin heerlijk in de zon of in de schaduw zitten.

Planten die goed in een zonnige tuin met ligging op het zuiden kunnen, zijn: Toscaanse jasmijn, aster of struisriet. Deze planten kunnen goed overleven in een zonnige omgeving.

Tuin | Ligging | Advies | Tips

Afbeelding: Tuinieren.nl