Moestuin op het balkon


Een eigen moestuin

Zelf geteelde groenten en fruit zijn lekkerder én goedkoper. Een eigen moestuin kost wat meer tijd dan een ritje naar de supermarkt maar u krijgt er wel wat voor terug. En als u het goed aanpakt, hoeft een moestuin onderhouden niet eens heel tijdrovend te zijn. Zoals voor veel dingen geldt: een goed begin is het halve werk. Heeft u geen tuin, maar wel een balkon of dakterras? Ook hier kunt een moestuin beginnen.


Moestuin op het balkon of dakterras

Tegenwoordig heeft u geen grote tuin nodig om zelf uw eigen groenten, fruit en kruiden te kweken. Een moestuin kan overal en op elke plek gemaakt worden. Zelfs op een balkon of dakterras. Zo kunt u groenten telen in potten en bakken, zoals wortelen, knollen, bieten en rucola. Om ruimte te besparen kunt u de potten op een kruidenladder zetten. Zorg er wel voor dat de pot of bak is voorzien van een afwatering, door middel van gaten in de bodem. Daarnaast kunt u kiezen voor verticaal tuinieren. Hiermee bespaart u ruimte door de hoogte in te gaan. Ideaal voor het creëren van een moestuin op een klein oppervlak, zoals het balkon. Plaats hangbakken, hangzakken of groeizakken aan de muur en vul deze met de juiste soort (pot)grond/mest.

Aanbiedingen voor de tuin

Bent u opzoek naar gereedschap, accessoires of meubels voor in de tuin of op het balkon? Neem dan een kijkje bij onderstaande aanbieders en laat u inspireren.

Grote afbeelding: Fonq

Gerelateerde informatie
- Kleine moestuin »
- Kruidentuin op uw balkon »
- Benodigdheden moestuin »

Moestuin op balkon | Zelf groenten en fruit kweken | Informatie| Advies | Tuin & Buitenleven