Mollen bestrijden in de tuinMollen in de tuin

Mollen bestrijden in de tuin. Hoewel mollen voor overlast kunnen zorgen, hebben zij wel degelijk een functie in de tuin. Zo eten zij bijvoorbeeld de insecten op die ondergronds de wortels van de planten aanvreten. Daarnaast eten zij ook slakken op.

Molshopen: mollen bestrijden in de tuin

Molshopen in de tuin zijn vaak een reden voor mollen bestrijden. U kunt een val of klem gebruiken als het niet lukt om de mol op een andere manier weg te jagen. U mag geen gebruik maken van chemische bestrijdingsmiddelen bij mollen bestrijden: deze mogen alleen gebruikt worden door professionele bestrijders.

Eerst de mollen verjagen!
Voor mollen bestrijden is het belangrijk om de mollen als eerst te verjagen uit de meest kwetsbare delen van uw tuin. Dit kunt u doen door de molshopen zo snel mogelijk naar beneden te drukken. De ondergrondse gang wordt zo weer opgevuld.

Ook kunt u door middel van geuren en geluiden proberen om mollen te verdrijven. Zo kunt u bijvoorbeeld geurbolletjes in de grond stoppen. Deze bolletjes verspreiden geuren waar mollen niet van houden, waardoor de kans groot is dat de mollen niet in uw tuin zullen komen.

Hebben uw maatregelen rondom mollen bestrijden in de tuin geen effect? Blijven ze terugkomen? Schakel dan de hulp in van een professional.

Maatregelen voor mollen bestrijden op een rijtje

  • Verjaag mollen in eerste instantie vooral in de meest kwetsbare delen van uw tuin.
  • Maak gebruik van milieuvriendelijke middelen.
  • Schakel de hulp in van een professional, als het u niet zelf lukt om mollen te verjagen.
  • Maak bij het mollen bestrijden gebruik van geuren en geluiden waar ze van houden.


Gerelateerde onderwerpen
- Ongediertebestrijding in de tuin »
- Mierenbestrijding informatie »

Mollen Bestrijden in de Tuin | Advies | Informatie | Tips