Mos Bestrijden


Waarom mos bestrijden?

De belangrijkste oorzaak van uitglijden op uw bestrating zijn algen- en mosaangroei en onkruid. En deze valpartijen en uitglijders zijn eenvoudig te voorkomen als er met enige regelmaat onderhoud wordt gepleegd, zoals mos bestrijden.

Het ontstaan van mosaangroei

Gladmakende organismen als mos gedijen het beste op een wat poreuze en vochtige ondergrond. Vooral op schaduwrijke plekken is een bestrating met poreus gesteende of tegels zeer bevattelijk hiervoor. Op een zeer zonrijke plek heeft mos veel minder kans om zich te ontwikkelen.

Zo kunt u mos bestrijden en voorkomen

Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om mos bestrijden te voorkomen. Een aantal tips:

Type bestrating
Allereerst kunt u bij de keuze van het type bestrating dat u wilt gaan gebruiken, rekening houden met de poreusheid ervan. Des te schaduwrijker de plek des te minder poreus moet de bestrating zijn om mos bestrijden te voorkomen. Ook gemetselde ornamenten of tuindelen zijn zeer bevattelijk voor algen- en mosaangroei.

Tip! U kunt na aanleg al beginnen met mos bestrijden. Regelmatig even vegen met fijn zand vermindert de kans dat algen, mos en ander onkruid tot wasdom komen.

Plamuurmes
Met behulp van een plamuurmes of ander vrij scherp gereedschap kunt u mos het beste verwijderen. Let hierbij wel op om de bestrating niet te veel te beschadigen of in te kerven. Zeker als wat verfijndere materialen zijn gebruikt wordt de bestrating er anders niet mooier op.

Hogedrukspuit
Eventueel kan ook een hogedrukspuit gebruik worden voor mos bestrijden. Echter dit kan leiden tot verzakkingen omdat het zand dat tussen de bestrating en er onder ligt vrij gemakkelijk ook weggespoten wordt.


Mos Bestrijden | Mosaangroei | Advies | Informatie | Bestrijdingsmiddelen