De Patiotuin
Wat is een Patiotuin?

Een patiotuin (van het Spaanse woord "patio", dat "achtertuin" of "achterplaats" betekent) is meestal afgeschermd door een of meerdere muren of een haag. Binnen de muren van een patiotuin is veel steen en grint te vinden. De muren houden warmte vast en de stenen warmen snel op waardoor de patiotuin een mediterrane sfeer heeft. De patiotuin leent zich goed voor niet al te grote oppervakken, vooral in de stad, waar het microklimaat geschikter is voor planten uit zuidelijker streken.

Voordelen van de Patiotuin

De stenen bodem van de patiotuin warmen snel op waardoor planten als lavendel, leifruit en rotsplanten goed gedijen. De patiotuin is daardoor een tamelijk onderhoudsvriendelijke tuin, die men gerust ook een paar weken in de steek kan laten.

Ideeën voor in de patiotuin

Leuke toevoegingen aan de patiotuin zijn houten elementen, zoals een houten vlonder die u tussen de beplanting aan brengt. Ook mooi is een verkoelend element in de vorm van een waterplasje of vijvertje. Met sierlijke aardewerken kruiken en potten, potplanten en tuinmeubilair wordt de patiotuin een oase van rust in een mediterrane sfeer!

Meer informatie over de patiotuin

Wenst u zelf een patiotuin en wilt u meer informatie over de mogelijkheden en het aanleggen van een patiotuin? Bij onderstaande bedrijven kunt u gratis terecht voor meer informatie en voor het ontwerpen en aanleggen van uw droomtuin.

Meer Tuinen

- Marokkaanse Tuin Informatie Overzicht »
- Stadstuin Informatie Overzicht »
- Tuinideeën en Voorbeeldtuinen Informatie Overzicht »

Patiotuin | Aanleggen | Advies | Informatie | Maken | Ontwerpen