Picknick maken


Buiten picknicken

Met mooi weer gezellig buiten zijn met heerlijk eten. Wat wilt u nog meer? Organiseer dan nú zelf een gezellige picknick. Geniet van de buitenlucht, het eten en elkaar. Hier vindt u tips over hoe en wat.

Een mandje vol

De basis van picknicken is het delen van kleine hapjes. Deze hapjes moeten natuurlijk worden meegenomen, dus een onmisbaar product bij een picknick is een picknickmand met de heerlijke hapjes. Plaats alle homemade hapjes in de mand, leg er een theedoek overheen en u bent er bijna klaar voor.

Belangrijk bij een picknick is het uitzoeken van een geschikte plek. Het is verstandig om te kiezen voor een plek met schaduw, zodat het eten en drinken niet in de volle zon staat. De plek zelf kan eenvoudig in uw eigen tuin of in het park, het bos of lekker op het strand zijn.

Picknick hapjes maken

Bij een picknick is het de bedoeling dat er verschillende hapjes zijn waar iedereen uit kan kiezen. Maar wat moet u maken? Kies bijvoorbeeld voor een koude pastasalade, diverse sandwiches of koude wraps, een fruitsalade of een heerlijke taart met zomerse vruchten als dessert.

Maar u kunt ook kiezen om te barbecueën. Deze barbecueis ideaal voor een barbecue-picknick. Als drankje kunt u denken aan zelfgemaakte sapjes of cocktails, maar een lekker glaasje wijn of een koud biertje kan natuurlijk ook. Voor het drinken kunt u wegwerpbekertjes meenemen of uw eigen glazen.

Kies voor een picknick thema

Een picknick kan nóg leuker worden gemaakt door te kiezen voor een thema. Kies bijvoorbeeld voor een Franse picknick met stokbrood, franse kaas en een lekker glaasje Franse wijn. Of een Engelse picknick met scones, jam en ijsthee in een thermoskan.

Maak de picknick nog gezelliger door middel van een vrolijk kleed. Kies eens voor wat anders door een tafelzeil mee te nemen. Een tafelzeil is bij een picknick praktisch omdat het eenvoudig schoon te maken is. Tevens kunt u - wanneer u aan een picknicktafel eet - het zeil makkelijk als tafelkleed gebruiken.

Picknick musthaves

De volgende producten zijn écht onmisbaar bij een picknick:
- Kleed
- Servetten
- Koelbox of –tas om de hapjes koel en vers te houden
- Wegwerpbestek, -borden en –bekertjes
- Snijplank
- Water (om te drinken én om handen te wassen)
- Zonnebrandcrème
- Vuilniszak

Tot slot: probeer vooral vooruit te plannen, want het is eenvoudig om essentiële dingen last-minute te vergeten. Wanneer u alles heeft verzameld en ingepakt, hoeft u alleen nog maar een geschikte plek en lekker weer te vinden.

Geniet van uw picknick!

Picknick | Buiten | Organiseren | Informatie | Tips