Plantenpret in de herfst
Klinkt gek, hè? Terwijl de meeste mensen denken dat de herfst het seizoen is om binnen te blijven met een warme choco, kun jij buiten nog flink wat tuinplezier beleven. Want wist je dat het najaar de ideale tijd is om nieuwe planten in je tuin te zetten? Juist, ja!

Begin met het uitkiezen van planten die in de winter bloeien. Winterjasmijn of toverhazelaar zijn bijvoorbeeld echte blikvangers tijdens de koudere maanden. Niet alleen zorgen ze voor wat kleur in je tuin, ze trekken ook vogeltjes en andere dieren aan. En hoe leuk is dat?

Bovendien, als je er echt iets bijzonders van wilt maken, denk dan eens aan de Perzische slaapboom. Deze boom is niet alleen mooi om te zien, maar past ook goed in de meeste tuinen. Hij wordt niet al te groot en de bladeren veranderen in de herfst in schitterende kleuren, van goudgeel tot diep oranje. Maar let op! Deze boom is een beetje een diva, dus geef hem een mooi plekje in de volle zon en zorg voor goed doorlatende grond.

Aan de slag met die bladeren

Je kent het wel: je tuin ligt vol met afgevallen bladeren. En hoewel het verleidelijk is om alles snel op te ruimen, kun je deze natuurlijke rijkdom beter benutten. Hoe dan? Door ze om te toveren tot mulch voor je planten!

Verzamel de bladeren en verspreid ze over je bloemperken. Hierdoor bescherm je de wortels van je planten tegen vorst en zorg je voor een natuurlijke bemesting. Die bladeren breken namelijk langzaam af en verrijken de bodem met voedingsstoffen. Dus, in plaats van te zuchten bij het zien van al die bladeren, zie het als een cadeautje van moeder natuur!

En als je nog bladeren over hebt, maak dan een bladerenhoop in een hoekje van je tuin. Dit is een ideale schuilplaats voor egels die een plekje zoeken om te overwinteren. Kijk, zo help je de natuur ook een handje!

Bestel slim en makkelijk: ken je Bomenbezorgd.nl al?

Je wilt natuurlijk dat je tuin er piekfijn uitziet. Maar tussen het werk, de kids en alle andere drukte door, is naar een tuincentrum gaan soms een hele opgave. Gelukkig leven we in een tijdperk waar alles thuisbezorgd kan worden. Ja, ook bomen!

Als je een boom of grote plant wilt toevoegen aan je tuin, check dan eens Bomenbezorgd.nl. Je vindt er een breed assortiment aan bomen en planten die direct bij jou thuis afgeleverd worden. Geen gesjouw, geen gedoe. En het leuke is: je krijgt ook advies over de verzorging en het planten. Hoe handig is dat?

Nog een laatste tip voor het najaar: zorg ervoor dat je tuingereedschap schoon en scherp is. Na een seizoen hard werken verdienen ze wat extra aandacht. Maak ze schoon, slijp de messen en berg ze op in een droge ruimte. Zo weet je zeker dat ze klaar zijn voor het volgende tuinseizoen!

Dus, trek die tuinhandschoenen aan en ga aan de slag! Je tuin zal je dankbaar zijn en in het voorjaar wordt je beloond met een prachtige, levendige buitenruimte. Veel tuinplezier!

Bijpassende informatie en advies
- Tuininspiratie en tuinideeën

Afbeelding bovenzijde: I. Iriser (Pexels)

________________________________________________________________________________________________