Prieel


Wat is een prieel of prieeltje?

Een prieel kan het beste omschreven worden als een halfopen tuinhuisje of overdekt terras. Van oudsher is een prieel van hout of metaal en omgeven door bloemen of planten. Veel van de oudere landhuizen werden vroeger omgeven door prieeltjes, maar ook in de moderne hedendaagse tuin misstaat een prieel niet. Inmiddels zijn voor vrijwel elke tuin en voor elk budget goede oplossingen te vinden. Een geheel met glas afgesloten prieel wordt een theehuis of orangerie genoemd. Ook is het mogelijk om een combinatie te maken van een tuinschuur met een overkapping, waardoor een multifunctionele prieel ontstaat.

Prieel Materialen

In de meeste gevallen wordt een prieel gemaakt van hout. Natuurlijk kunnen er verschillende soorten hout gebruikt worden. Wel zijn er nieuwe ontwikkelingen waarbij er ook andere materialen worden toegepast. Een voorbeeld hiervan is RVS wat een bijzonder prieel oplevert dat past in een strakke designtuin.

Prieel Kopen Aanbiedingen en Prijs

Natuurlijk kunt u een prieel geheel zelf maken. Maar er zijn ook simpele prieeltjes verkrijgbaar die als bouwpakket geleverd worden en die u zelf in elkaar moet zetten. Deze prielen kunt u al vanaf een paar honder euro kopen. Verder kan de prijs van een prieel tot een paar duizend euro oplopen, afhankelijk van de grootte, de kwaliteit en de gebruikte materialen.


Gerelateerde Informatie
- Orangerie en Theehuis »
- Pergola »
- Tuininrichting Informatie Overzicht »

Prieel en Prieeltje | Aanbiedingen | Informatie | Kopen | Voorbeelden