Schoffel Gebruiken Advies Tips Kopen AanbiedingenHoe kun je het beste een schoffel gebruiken? Advies en Tips

Schoffel Gebruiken Advies Tips Kopen en Aanbiedingen. Een schoffel is een tuingereedschap dat wordt gebruikt om onkruid onder de wortel door te snijden. De schoffel maakt de grond onder het onkruid los waardoor deze met wortel en al verwijderd kan worden. Het plantje heeft daarna geen grond meer om zich in te wortelen en zal uitdrogen en sterven. Beter is het trouwens om het onkruid helemaal te verwijderen.

Wanneer je het gebruikt voor het wieden van onkruid, heb je vaak een kleiner formaat en dan spreek je over een schrepel. Een gesmede schoffel is de beste keuze. Deze heeft een ander soort blad waardoor het altijd scherp blijft. Vaak zijn de gesmede schoffels wel wat duurder.

Welke soorten schoffels zijn er?

Er zijn verschillende soorten schoffels die elke een eigen functie en bedoeling hebben. Allereerst is er het verschil kun je kiezen uit een trekschoffel of een hakschoffel, Hieronder kun je uitleg vinden over wat de verschillen zijn en waarvoor je deze schoffel kunt gebruiken. Ook is er een verschil tussen kleine handschoffels die je gebruikt in bloemen- en plantenperken en plantenbakken voor het fijnere werk en de schoffels met een steel die vooral bedoeld zijn voor het grovere werk en die je staande kunt toepassen. Ook zijn er verschillen in de vorm van het schoffelgedeelte zelf. De rechthoekige schoffel is de meest bekende en die wordt vooral gebruikt om onder het onkruid de grond los te maken zodat het gemakkelijk verwijderd kan worden. Een puntige schoffel gaat iets gemakkelijker de grond in en kan ook vaak iets dieper. Een ruitvormige schoffel wordt vooral gebruik voor nauwkeurig werk in borders en plantenbakken. De ronde schoffel is vooral geschikt voor zangrond en borders en heeft meestal een scherper kant. En als laatste is er nog de pendelschoffel die door de bijzondere vorm twee kanten op gebruikt kan worden...schoffel aanbiedingen overzicht >

Wat is het verschil tussen een duwschoffel en een hakschoffel/trekschoffel?

Bij een duwschoffel, de meest bekende schoffel, duw je als het ware de schoffel vooruit onder het onkruid om de grond eronder los te aken en het onkruid met wortel en al weg te kunnen halen.

Een trekschoffel, ook wel hakschoffel of hak genoemd, is vooral geschikt als het onkruid hoog staat en een gewone schoffel niet meer toereikend is. Met de trekschoffel kun je veel dieper in de grond komen behoorlijk diep en hak je als het ware de grond los en het onkruid weg. Een trekschoffel is ook het beste gereedschap voor het aanaarden van de ruggen bij aardappelen en het trekken van plantvoren.Wat is een schrepel?

Een schrepel is een kleine uitvoering van een hak of hakschoffel. Deze handschoffel is dus ook bedoeld om de grond en het onkruid los te hakken als het wat langer is geworden of diepliggende wortels heeft die moeilijk te verwijderen zijn. Vooral in de moestuin kan een schrepel ook handig zijn of hardnekkig onkruid te verwijderen. Schrepels zijn te koop in verschillende afmetingen.

Bijpassende Informatie en Aanbiedingen

- Fiskars Hakschoffel >
- Gecombineerde Schoffel Woeler Wolf-Garten >
- Hendrik Jan Schoffel oud Ambacht >

Zoekwoorden: Schoffel Gebruiken Advies Tips Kopen Aanbiedingen Prijs
________________________________________________________________________________________________