Siergrind voor de TuinWat is siergrind voor de tuin?

Siergrind is een erosieproduct dat ontstaan is uit een vast gesteente. U kunt het voor allerlei doeleinden gebruiken zoals het opvullen van de oprit, achtertuin of voortuin. Als u een mooi stukje tuin met sierbestrating heeft aangelegd kan een omranding met siergrind er erg mooi bij staan. Het wordt echter wel aangeraden om onder het siergrind antiworteldoek neer te leggen zodat u geen last hebt van onkruid tussen uw steentjes.


Aanbiedingen van SiergrindVoorbeelden van Siergrind voor de Tuin


Carrara Siergrind
Het Carrara Siergrind is een siergrind gemaakt van rond getrommeld marmer. Deze variant is in de kleur wit en is verkrijgbaar in verschillende fractiematen.


Canadian Slate Siergrind
Canadian slate houdt een siergrind in dat ontstaat uit leisteen split. De leisteen wordt op een zodanige manier gebroken dat een mooie en platte split gewonnen wordt.


Dolomiet
Een siergrind dat u vaak tegenkomt in kasteeltuinen is Dolomiet. Deze okerkleurige steensoort heeft een goede bindende werking en een hoog soortelijk gewicht.


Flachkorngrind
Flachkorngrind is een siergrind wat iets fijner is qua grootte. Het is een mix van diverse kleuren en ook een glaciaal sedimentsgesteente.


Taunus kwarts
Mineraal uit het Duitse Taunusgebergte geeft siergrind met een mengeling van zachte kleuren. Taunus kwarts is daarbij kleurvast en slijtvast. Ideaal voor tuinpaadjes en oprijlanen.


Hoeveelheid en grindmaat

U kunt siergrind in verschillende hoeveelheden bestellen. U kunt meestal kiezen uit een bigbag, een minibag of losgestort. De inhoud van een big- of minibag kunnen per leverancier verschillen. Kijk daarom goed naar de hoeveelheid die u nodig heeft voordat u te weinig of te veel besteld!

De grootte van siergrind wordt gemeten door het te zeven. De fractie wat u vaak zult tegenkomen bij siergrind is de zeefmaar van het siersplit of siergrind. Houdt u er dus rekening mee dat dit niet de grindmaat is!

Siergrind voor de Tuin | Aanbiedingen | Advies | Informatie | Grindsoorten