Slimme tuinverlichting
Je creëert in een handomdraai extra sfeer met slimme verlichting in je tuin. Kies bijvoorbeeld voor gekleurde verlichting of een warme tint wit zodra de zon ondergaat. Er zijn verschillende soorten slimme tuinverlichting voor iedere gebruikssituatie. Deze verlichting is zeer duurzaam omdat je geen onnodige energie verbruikt. Energie vergelijken zorgt ervoor dat je extra voordelig gebruikmaakt van de smart lampen, waardoor je energiekosten nóg lager uitvallen.

Terras slim verlichten

Op het terras is het ideaal wanneer je beschikt over verlichting in verschillende sterktes. Zo heb je functioneel licht nodig als je 's avonds nog een boek wilt lezen of een spelletje wilt spelen op het terras, terwijl je kiest voor sfeerlicht op het moment dat je gezellig nog een drankje drinkt in de tuin met je visite. Het leuke van slimme verlichting is dat je niet alleen de sterkte makkelijk instelt, maar ook de warmte of kleur van het licht. Je kunt afhankelijk van de situatie zelf bepalen of je alle lampen aanzet of dat je een paar lampen uit laat. De terrasverlichting zorgt niet alleen voor het juiste licht, maar kan echt een toevoeging zijn voor de sfeer op het terras. Inmiddels maakt zo'n 17 procent van de Nederlandse huishoudens gebruik van slimme verlichting.

Paden en oprit verlichten

Tuinverlichting komt ook goed van pas bij het oplichten van de paden en oprit. Hierdoor creëer je een duidelijke looproute. Dit is handig voor jezelf en eventuele gasten. Zo is het 's winters erg handig als je thuis komt uit je werk en je weg om het huis kunt vinden nadat je de auto parkeert. Slimme verlichting kun je automatisch in laten schakelen na een bepaald tijdstip, waardoor je geen bewegingsmelder nodig hebt. Je hoeft dus nooit in het donker op zoek naar de schakelaar. Om het pad goed te verlichten, kies je voor witte tuinverlichting. Door het witte licht zie je goed waar je loopt.

Smart verlichting voor de achtertuin

Kies voor slimme verlichting naast de achterdeur en de tuinpoort, zodat je deze ook in de avond gemakkelijk openkrijgt. Kies bijvoorbeeld voor een wandlamp met wit licht of een heldere schijnwerper. Jij hoeft nooit meer te rommelen met je sleutels voordat je het sleutelgat op de tast hebt gevonden. Het is mogelijk om je slimme verlichting te combineren met een sensor, zodat de verlichting vanzelf aan gaat op het juiste moment. Ook deze functionele verlichting kun je goed combineren met sfeerverlichting.

Huidige verlichting smart maken

Wanneer je tevreden bent met je huidige buitenarmaturen, kun je deze in de meeste gevallen smart maken door de huidige lamp te vervangen door een slimme lamp. Dit is een optie als de armatuur voorzien is van een fitting. Zo kun je toch jouw klassieke tuinverlichtingbehouden. Bij een buitenlamp met ingebouwde lichtbron is dit helaas niet mogelijk.

________________________________________________________________________________________________