Stadstuin Aanleggen
Een mooie stadstuin: een oase van rust!

Mocht u in de stad wonen en toch een tuin hebben, dan mag u zich gelukkig prijzen met uw eigen stadstuin. Het is immers heerlijk om uw eigen paradijs te hebben temidden van alle stadsdrukte. In een stadstuin krijgt u met andere zaken te maken dan tuineigenaars in buitenwijken. Woonwebsite heeft voor u enkele tips waarmee u (redelijk eenvoudig) een mooie stadstuin kunt aanleggen.

Privacy in uw stadstuin

Eigenaren van stadstuinen hebben vaak te maken met bovenburen. Hoewel dit ook erg gezellig kan zijn, is het soms toch prettig om wat meer privacy in uw stadstuin te hebben. Er zijn verschillende manieren om voor deze privacy te zorgen. U kunt bijvoorbeeld een grote parasol plaatsen aan het begin van uw tuin. Op deze manier kijkt uw bovenbuurman tegen de parasol aan, ook als u net buiten het schaduwbereik van de parasol van de zon aan het genieten bent.

Een andere optie is om een pergola te plaatsen en deze te laten begroeien. Dit kan zowel voorin, als achterin de tuin en zorgt naast privacy ook voor extra sfeer in de tuin.

De inrichting van uw stadstuin

De inrichting van uw stadstuin is natuurlijk geheel afhankelijk van uw wensen en smaak. Maar omdat stadstuinen meestal lang en smal zijn, is het wel slim om uw tuin op te delen. Denk hierbij aan een terras tegen het huis aan, in het midden (hoge) weelderige begroeiing en achterin een grasveld met nog een zitje te maken wordt er meer sfeer gecreëerd. Bovendien lijkt uw tuin zo gevoelsmatig groter.

Aanbiedingen voor uw stadstuin

Bent u op zoek naar mooie meubels voor in uw stadstuin? Of wilt u een moestuin aanleggen in een gedeelte van de stadstuin? Bekijk hieronder aanbiedingen en bestel direct online!

Gerelateerde Informatie
- Tuinideeën en Voorbeeldtuinen Informatie Overzicht »
- Urban gardening »

Stadstuin | Aanleggen | Advies | Informatie | Maken | Ontwerpen