Tuin netjes - Waar laat je het afval?




Een tuin dien je zowel zomer- als winterklaar te maken. Daarnaast is het ook gedurende de andere periodes prettig als de tuin er netjes bij ligt. Het onderhouden van de tuin zelf kan veel voldoening geven. Een onderdeel dat minder voldoening geeft en ervoor kan zorgen dat je dubbel werk verricht, is het opruimen van het tuinafval. Waar laat je dit en hoe pak je dit het meest efficiënt aan? Dat lees je hier!

Klein tuinafval kan je kwijt in de gft-container

Gemaaid gras, bladeren en klein snoeiafval kan je allemaal in de gft-container gooien. Wel is het verstandig dat je dit op het juiste moment doet. Zo is het bijvoorbeeld erg belangrijk dat je het tuinafval niet nat in de gft-container gooit. Laat het eerst een dag uitlekken voordat je het in de gft-container gooit.

Grof tuinafval kan je naar de milieustraat brengen

Naast gras en blaadjes heb je in de tuin ook te maken met grof tuinafval. Hierbij kan je onder andere denken aan struiken en grote takken. Het grove tuinafval kan je in de meeste gemeentes gratis wegbrengen naar de milieustraat. Om het hierheen te krijgen, zal je wel een busje of aanhanger moeten huren. Het vergt dus veel handelingen en is niet voor iedereen mogelijk. Bij een tuinverbouwing is het dan ook zeker niet de meest efficiënte manier om van het afval af te komen.

Huur een groenafval container

Als je een tuinverbouwing hebt of te maken hebt met achterstallig tuinonderhoud, dan is het niet prettig om meerdere keren op en neer te moeten rijden naar een milieustraat. Een beter alternatief is in dat geval een tuinafval container. Een tuinafval container kan je in verschillende formaten huren en dat hoeft absoluut niet duur te zijn. Bovendien kun je het via het bedrijf Recycle-Bak erg snel regelen.

Let op de voorwaarden en voorkom een boete!
Als je via Recycle-Bak een groenafval container wilt huren, is het erg belangrijk dat je de voorwaarden goed doorleest. Er zijn namelijk afvalproducten die je wel en die je niet in de afvalcontainer mag dumpen. Lees dit vooraf goed door en voorkom een onnodige boete. Twijfel je over welke container het beste bij jouw situatie past, dan kan je het beste contact opnemen met de desbetreffende verhuurder.

________________________________________________________________________________________________