Tuinhaard - Kopen Aanbiedingen Advies en Informatie


Wat is een tuinhaard?

Een van de rencentere trends op het gebied van tuininrichting is de tuin- of terrashaard. Zeker in het weerbarstige Nederlandse klimaat, waarin ook de zomeravonden niet altijd aangename temperaturen bieden, is extra verwarming geen overbodige luxe. Een weerbestendige tuinhaard biedt dan een goede oplossing.

Welke soorten tuinhaarden kun je kopen?

De meest eenvoudige oplossing is een vuurkorf van gietijzer. Een nadeel van een dergelijke vuurkorf is alleen dat de kans groot is dat jij of je buren in de rook van de vuurkorf komen te zitten. Er verschijnen daarom steeds meer haarden van steen of roestvrijstaal. Deze haarden beschikken over een goede rookafvoer; wanneer je de haard op een goede plek plaatst, behoren rookoverlast en rooklucht daarom tot het verleden. Een groot aanbod tuinhaarden vind je bij Tuinhaardengigant.

Stenen Tuinhaard

Over het algemeen worden stenen haarden uit verschillende (voorgevormde) delen gemetseld. Dit kun je doen met delen die je zelf aanschaft en metselt. Maar uiteraard zijn er ook maatwerk oplossingen die door specialisten worden geplaatst. Eenvoudigere versies zijn ook verkrijgbaar. Dit zijn dan meestal kleine kacheltjes die gemaakt zijn van gebakken aardewerk.

RVS Tuinhaard

Roestvrijstaal is een materiaal dat steeds meer gebruikt wordt. Door de werking van de weersinvloeden krijgt het materiaal karakter zonder dat het echt aangetast wordt. Er is voor elke smaak modellen beschikbaar: van een zeer strak design tot kachels met een veel sierlijker uiterlijk. Deze haarden zijn meestal vrij goed te verplaatsen. Soms staan de haarden zelfs op wieltjes; het voordeel hiervan is dat je ze eenvoudig kunt verplaatsen en dat de haarden op meerdere plaatsen in je tuin te gebruiken zijn.


Gerelateerde Informatie:
> Terrasverwarming - Informatie Overzicht
- Barbecue en Buitenkeuken Informatie Overzicht

Tuinhaard | Aanbiedingen | Advies | Informatie | Kopen | Tips | Voorbeelden