Tuinkachel


Wat is een tuinkachel?

Een van de nieuwste trends is de aankleding van de tuin is de tuin- of terraskachel. Zeker in het weerbarstige Nederlandse klimaat, waarin de (zomer)avonden niet altijd aangename temperaturen bieden, is extra verwarming geen overbodige luxe. Een weersbestendige tuinkachel biedt dan een goede oplossing.

Verschillende soorten tuinkachels te koop

De meest eenvoudige oplossing is een vuurkorf van gietijzer. Alleen is de kans groot dat u of uw buren in de rook van de vuurkorf komen te zitten. Maar daarnaast verschijnen er steeds meer echte kachels van steen of roestvrijstaal en zelfs ceramiek. Deze kachels beschikken over een goede rookafvoer. En als u deze op een goede plek plaatst dan behoren rookoverlast en rooklucht tot het verleden.

Betonnen en Stenen Tuinkachel

Over het algemeen worden stenen kachels uit verschillende (voorgevormde) delen gemetseld. Dit kunt u doen met delen die u zelf aanschaft en metselt. Maar uiteraard zijn er ook maatwerk oplossingen die door specialisten worden geplaatst. Eenvoudigere versies zijn ook verkrijgbaar. Dit zijn dan meestal kleine kacheltjes die gemaakt zijn van gebakken aardewerk.

RVS Tuinkachels

Roestvrijstaal is een materiaal dat steeds meer gebruikt wordt. Door de werking van de weersinvloeden krijgt het materiaal karakater zonder dat het echt aangetast wordt. Er zijn modellen beschikbaar voor elke smaak van zeer strak design tot kachels met een veel barokker uiterlijk. Deze haarden zijn meestal vrij goed te verplaatsen. Soms zijn ze zelfs op wieltjes geplaatst. Het voordeel hiervan is dat ze op meerdere plaatsen in uw tuin te gebrukken zijn.

Barbecue Kachels

De combinatie van barbecue en terraskachel is een vanzelfsprekende. Er zijn dan ook veel modellen beschikbaar die beide mogelijkheden in zich dragen. En deze zijn verkrijgbaar zowel in steen als in roestvrijstaal.

Het hele jaar genieten van uw tuin?

Weer of geen weer, met een terrasoverkapping kunt u het hele jaar door genieten van uw tuin en het buitenleven. Woonwebsite helpt u graag bij het vinden van de beste oplossing in uw situatie. Bekijk de verschillende aanbieders voor extra inspiratie!

Gerelateerde Informatie
- Terrasverwarming Overzicht Informatie »
- Barbecue en Buitenkeuken Informatie Overzicht »

Tuinkachel | Aanbiedingen | Advies | Informatie | Kopen | Voorbeelden