Tuinkalender Augustus


Tuinwerkzaamheden in Augustus

In augustus kunnen veel werkzaamheden die in juli zijn uitgevoerd worden voortgezet. Ook deze maand is het belangrijk om pot- en kuipplanten regelmatig voldoende water te geven en hagen als coniferen en naaldbomen te snoeien.

Wat u nu ook kunt doen, is het planten van bloemen als krokussen en narcissen. U ziet het resultaat hiervan weliswaar niet direct, maar in het voorjaar zal uw tuin er kleurrijk uitzien.

Omdat het relatief warm en droog is in de maand augustus, is het belangrijk dat u uw gazon niet te vaak maait. Eén tot twee keer per week is ruim voldoende. Bovendien kunt u door de droogte beter 's avonds maaien dan overdag.

Augustus is ook een goede maand om uw tuin bij te mesten. Wanneer u uw gazon bemest, is het belangrijk dat u dit gelijkmatig doet. Hierdoor krijgt u uiteindelijk het beste resultaat. U kunt het best mesten gedurende een periode waarin regen wordt verwacht. De mestkorrels kunnen dan goed hun werk doen.

Tuinonderhoud in Augustus

Op Woonwebsite.nl vindt u een handige checklist voor de maand augustus. Deze checklist, advies en tips voor tuinonderhoud kunt u vinden via onderstaande link.
Ga naar de checklist voor tuinonderhoud in augustus »Augustus | Tuinkalender | Tuintips voor de Zomer | Advies | Informatie