Tuinkalender December


Tuinwerkzaamheden in December

Omdat het in de maand december regelmatig vriest, is het van belang dat u de buitenkraan afsluit en tuinslangen laat leeglopen om deze vervolgens op te rollen en op te ruimen. Hierdoor voorkomt u dat water in de slang bevriest.

Liggen er veel bladeren in uw tuin? De kans is dan groot dat ook in uw dakgoten de nodige bladeren liggen. Het is verstandig om deze tijdig weg te vegen. U kunt de bladeren in uw tuin wel laten liggen; deze beschermen uw (vaste) planten.

Zorg voor extra veel voedsel voor de vogels in uw tuin, zeker wanneer het koud is. Als u een bakje water in uw tuin heeft staan voor de vogeltjes, zorg er dan voor dat u er wat gaas overheen doet. De vogels kunnen dan niet in het waterbakje en lopen zo geen gevaar dat hun pootjes vastvriezen.

Let op dat u niet over bevroren gras heen loopt in uw tuin; uw gazon wordt hierdoor beschadigd en het zorgt na een paar dagen voor gele/bruine voetafdrukken.

Tuinonderhoud in December

Op Woonwebsite.nl vindt u een uitgebreide checklist voor de maand december. Deze checklist, advies en tips voor tuinonderhoud kunt u vinden via onderstaande link.
Ga naar de checklist voor tuinonderhoud in december »December | Tuinkalender | Tuintips voor de Winter | Advies | Informatie