Tuinkalender Februari


Tuinwerkzaamheden Februari

In februari is het belangrijk dat u nogmaals controleert of de vorstgevoelige planten goed bedekt zijn. Daarnaast kunt u het gazon bemesten en bij vorstvrij weer struiken en bomen snoeien. U maakt uw tuin op deze manier helemaal klaar voor het voorjaar!

Houdt u van vogels? Februari is de ideale maand om volgelnestkastjes in uw tuin te zetten. Wanneer er veel bladeren in uw tuin en in de dakgoten liggen, is het verstandig om deze weg te vegen. Daarnaast is het goed om de voegen tussen de tegels van uw terras schoon te spuiten en opnieuw te vullen met wit zand. U voorkomt hierdoor dat er de komende zomer onkruid tussen zal groeien. Wanneer u een grasveld in uw tuin heeft, is het belangrijk dat u ervoor zorgt dat u zo min mogelijk over het gras loopt. De ondergrond kan namelijk nog bevroren zijn.

Tuinonderhoud in Februari

Voor het benodigde onderhoud van de tuin heeft Woonwebsite.nl een handige checklist samengesteld. Via onderstaande link vindt u deze checklist, advies en tips voor tuinonderhoud in de maand februari.
Ga naar de checklist voor tuinonderhoud in februari »Gerelateerde Informatie:
< Geboren in Februari

________________________________________________________________________________________________

Zoekwoorden: Februari | Tuinkalender | Tuintips voor de Winter | Advies | Informatie