Tuinkalender Januari


Tuinwerkzaamheden in Januari

Op het gebied van tuinieren begint het jaar rustig: er hoeft nog niet zo veel gedaan te worden buiten. Des te meer kunt u genieten van uw tuin en mogelijke plannen voor het volgende seizoen maken. Wilt u uw tuin bijvoorbeeld helemaal opnieuw inrichten? Of wilt u graag nieuwe planten? Het is heel verstandig om in januari alvast een lijstje te maken van mogelijke nieuwe planten/bloemen die u dan over een maanden kunt zaaien.

Wanneer het goed weer is, kunt u fruitstruiken planten. Bladverliezende bomen en heesters kunt u alleen planten als het niet vriest. Het is daarnaast verstandig om vorstgevoelige planten als rozenstruiken af te dekken wanneer het ´s nachts zeer koud is. U voorkomt hierdoor dat de planten kapot vriezen.

Tuinonderhoud in Januari

Voor het benodigde onderhoud van de tuin heeft Woonwebsite.nl een handige checklist samengesteld. Via onderstaande link vindt u deze checklist, advies en tips voor tuinonderhoud in de maand januari.
Ga naar de checklist voor tuinonderhoud in januari »Januari | Tuinkalender | Tuintips voor de Winter | Advies | Informatie