Tuinkalender September


Tuinwerkzaamheden in September

De maand september luidt het najaar in: het is daarom belangrijk dat u kwetsbare kuipplanten tijdig naar binnen haalt. Bovendien is nu het moment aangebroken dat u winterbloeiers in uw tuin kunt zetten.

Heeft u (veel) gras in uw tuin? September is een uitstekende maand om uw gazon opnieuw in te zaaien. Voor een optimaal resultaat kunt u stukken kapot gras weghalen en opnieuw inzaaien.

Uw haag is sinds augustus gestopt met groeien; als u uw haag gedurende de winter strak wilt houden, is het daarom raadzaam om deze in september nog een keer te snoeien. Uw haag blijft dan de rest van het seizoen in topconditie.

Wilt u komend voorjaar een tuin vol bloemen? Tulpen, krokussen en bijvoorbeeld narcissen kunt u nu heel goed planten. Aangeraden wordt om de bol twee tot drie keer zo diep in te planten als de hoogte van de bol.

Tuinonderhoud in September

Voor het benodigde onderhoud van de tuin heeft Woonwebsite.nl een handige checklist samengesteld. Via onderstaande link vindt u deze checklist, advies en tips voor tuinonderhoud in de maand september.
Ga naar de checklist voor tuinonderhoud in september »September | Tuinkalender | Tuintips voor de Zomer en Nazmer | Advies | Informatie