Tuinkamer Maken

Wat is een Tuinkamer of Buitenkamer?

De grens tussen tuin en woning vervaagt steeds meer. Graag willen we de sfeer van de tuin naar de woonkamer brengen en de woonkamer naar de tuin. De nieuwste trend hierin is de tuinkamer of buitenkamer. Op een aparte plek in de tuin wordt er een open en overdekte 'kamer' ingericht waarin je op een zeer comfortabele wijze kunt loungen, eten en genieten. Natuurlijk kan hiervoor ook de veranda gekozen worden. Door de tuinkamer met voiles en wapperende vitrage af te schermen, ontstaat een tropische sfeer en waan je je op een tropisch eiland.

Je ook kiezen voor een terrasoverkapping. Op deze manier kun je langer genieten van het buitenleven en vergroot je de leefruimte in de tuin. Bovendien staan je spullen er droog. Kortom: zelfs een klein regenbuitje zal je tuinplezier niet kunnen bederven.

Ook is het een leuk idee om in de tuinkamer te gaan picknicken. Maak lekkere hapjes, verzamel de picknickspullen en je kunt gezellig met familie en vrienden in de tuinkamer picknicken.

Tuinmeubels voor de Tuinkamer

Een tuinkamer of buitenkamer is niet compleet zonder de juiste tuinmeubelen. De keuze en variëteit in tuinmeubilair is enorm en kan heel bepalend zijn voor de sfeer en uitstraling van de tuinkamer. Dus hiervoor geldt dat het goed is om te bepalen wat voor soort sfeer en stijl tuinkamer je wilt hebben en hierop het tuinmeubilair aan te passen.

Combineer de Tuinkamer met een Buitenkeuken

Nog specialer wordt de tuinkamer als deze gecombineerd wordt met de buitenkeuken. Het buitenleven wordt op deze manier bijna grenzeloos. En als je de buitenkamer overdekt met een mooie overkapping is zelfs een regenbuitje geen enkel probleem. De inrichting is in te richten naar iedere smaak, wens of budget. Lounge tuinmeubilair en waterbestendige zitzakken maken van uw tuinkamer een volwaardige woonkamer...lees verder >

Gerelateerde Informatie
- Buitenkeuken Meer Informatie »
- Lounge Tuin Informatie Overzicht »
- Terrasoverkapping Maken »
- Tuinmeubilair Informatie Overzicht »

Afbeelding: Kühlkamp Buitenhout

Trefwoorden: Tuinkamer | Buitenkamer | Advies | Informatie | Inspiratie | Tips

________________________________________________________________________________________________