Tuinpad AanleggenZelf een tuinpad aanleggen

Het is niet eenvoudig om zelf een tuinpad aan te leggen: het vergt de nodige voorbereiding. Een hovenier beschikt over juiste materialen om de klus te klaren. Maar wanneer u besluit toch zelf aan de slag te gaan moet u rekening houden met een aantal punten.

Wanneer u de inrichting van uw tuin aan het bedenken bent houdt u dan rekening met de locatie van het tuinpad: alle belangrijke punten in uw tuin moeten makkelijk te bereiken zijn! En natuurlijk moet u nadenken over de verbindingen tussen die diverse paden: vanuit de berging zou u naar de achterdeur van uw huis moeten kunnen, maar u moet ook vanuit de berging naar, bijvoorbeeld, uw achterom kunnen.

De breedte van het tuinpad is ook belangrijk. Tuinpaden worden namelijk smaller met de jaren na de aanleg van het pad. Dit komst door de groei van de beplanting er omheen. Voor een tuinpad wat vaak gebruikt gaat worden moet u gemiddeld 90 cm aanhouden. Dan is het ook met een fiets goed begaanbaar.

Zeker niet onbelangrijk is het materiaal waarmee u uw tuinpad gaat (laten) aanleggen. Dit maakt of breekt uw tuinpad en u moet u dus goed laten informeren over de verschillende materialen en ondergronden.

Tuinpad | Zelf aanleggen | Informatie | Advies | Tips