Tuinslang KopenTuinslang Kopen. Waar moet u aan denken

Geen zin om met een zware gieter heen en weer te lopen in uw tuin tot dat u elk grassprietje heeft voorzien van water? Kies dan voor een tuinslang of een sproeier. En zijn tegenwoordig oneindig veel soorten. De eerste tuinslang is gemaakt na de ontdekking van rubber, maar tegenwoordig wordt er geen rubber meer gebruikt . De tuinslang wordt gemaakt van lagen nylon en vinyl, waardoor het geheel veel lichter is.

Eigenschappen en soorten tuinslangen

Het aantal nylon- en vinyllagen en de samenstelling ervan zijn bepalend voor de kwaliteit van de tuinslang. Daarnaast is een dikte met een diameter van 15 mm het meest functioneel voor de tuinslang. Vergeet ook niet stil te staan bij de manier van opruimen. Een haspel kan namelijk een handig hulpje zijn bij het oprollen van de slang.

Naast verschillende eigenschappen zijn er ook veel verschillende vormen van de tuinslang:

- De handsproeier is wellicht de meest bekende versie. Hier wordt het water onder druk door talrijke gaatjes gespoten. Erg handig zijn handsproeiers met pistoolgreep. Je kan dan nauwkeurig water geven en met verschillende sterktes. Zo hoef je de opening niet meer met je duim af te dekken.

- Sijpelende tuinslang is een soort druppelsysteem waaruit water lekt langs de hele lengte. Handig voor plaatsen waar je niet gemakkelijk bij kan met een gieter.

- Straalbrekers zorgen ervoor dat de krachtige waterstraal gebroken wordt en de waterdruppels zachtjes neervallen, in meerdere fijne straaltjes bijvoorbeeld. Ze zijn meestal verkrijgbaar in messing en aluminium.

Tuinslang | Kopen | Aanbiedingen | Advies | Informatie