Verticaal Tuinieren - Advies en Tips


Wat is verticaal tuinieren?

Met verticaal tuinieren ga je letterlijk verticaal de hoogte in. je gaat de buitenmuur, schutting of afscheiding benutten door hier het ware een tuintje tegen aan te maken. Een verticale tuin is een ideale oplossing voor een tuin met weinig oppervlakte, het balkon of dakterras. En de verticale tuin hoeft zich niet te beperken tot bloemen, zelfs een kruidentuin, moestuintje of een compleet groene muur behoren tot de mogelijkheden.

Ruimte creëren door verticaal tuinieren

Wat je feitelijk doet is het ongebruikt verticale oppervlak dat beschikbaar is in de tuin of op het balkon benutten. Hierdoor creëer je extra ruimte waarmee je wat kunt doen en die kwaliteit en het gebruiksplezier ervan verhogen.

Verticaal Tuin op het Balkon

Wilt u aan de slag met het aanleggen van een verticale tuin op het balkon? Gelukkig zijn er steeds meer kant-en-klare oplossingen die verticaal tuinieren vereenvoudigen. Dit gaat van een eenvoudige en simpele plantenzak tot ingenieuze rekken en andere oplossingen die je op het balkon kunt gebruiken...lees verder >

De groene muur als alternatief voor een verticale tuin

Als je niet al te veel omkijken wil hebben dan is de groene muur een mooie oplossing. Voor een groene muur is niet veel nodig. Het belangrijkste is dat je een vrije wand hebt waaraan u de zogenaamde groene muur kunt bevestigen. De groene muur kun je zelf maken van jute of vilt. Maar er zijn kant-en-klare groene muren verkrijgbaar die je alleen maar hoeft te bevestigen.

Verticale tuin binnenshuis

Het is zelfs mogelijk om binnenshuis verticaal te tuinieren. Misschien ben je al bekend met plantenzakken of plantenrekken waarin kruiden worden gekweekt in huis. Maar wat ook in zwang komt is de groene wand binnenshuis. Een binnenmuur of een deel ervan wordt dan geheel begroeid met hang- en klimplanten.

Gerelateerde Informatie:
- Klein Balkon Inrichten
- Verticaal Tuinieren op het Balkon
- Balkontafel

Verticaal Tuinieren | Verticale Tuin | Advies | Ideeën | Informatie | Tips | Voorbeelden