Verticuteermachine


Wat is een verticuteermachine?

Een verticuteermachine zorgt voor een gezond gazon door onder andere mosgroei tegen te gaan. Wanneer er bladeren op het gazon blijven liggen, wordt de bodem zeer vochtig en zuur. Hierdoor worden er heel gemakkelijk mossen en schimmels gevormd. Hiernaast werkt het voortdurend veranderende klimaat mosgroei in de hand, na periodes van aanhoudende droogte blijven de resten van verdroogd gras en afgestorven planten vaak in het gazon zitten.


Verticuteren voor een gezond gazon

Een verticuteermachine is een apparaat wat mosgroei kan verwijderen. Wanneer dit zogenaamde verticuteren niet gebeurt, bestaat de kans dat het mos snel uitbreidt waardoor het gras verdrukt wordt. Met verticuteren helpt u het gazon een handje zonder dat u gebruik hoeft te maken van schadelijke onkruidverdelgers of chemische producten. Verticuteren zorgt er voor dat (zon)licht, water en lucht weer makkelijker doordringen zodat uw gazon gezond blijft.

Allerlei soorten

Er bestaan verticuteermachines met handmatige aandrijving, die met name worden gebruikt voor kleine tuinen, maar ook automatische varianten die meer geschikt zijn voor professioneel gebruik en/of om grote oppervlakken mee te verticuteren.

Gerelateerde onderwerpen
- Gazon en Gras Onderhoud en Maaien »
- Ontmossen van het gazon met Gardena »
- Tuingereedschap Overzicht »

Verticuteermachine | Tuingereedschap | Ideeën | Informatie | Aanbiedingen