Vier dingen waar je rekening mee moet houden bij het inrichten van je voortuin


Je hebt net een nieuw huis, of je wil je huis een nieuw aangezicht geven. Wat ga je dan doen? Juist! Je gaat je voortuin aanpakken. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden? Een stijlvolle nieuwe voortuin is niet zomaar gemaakt. Bij een nieuwbouwwoning past weer een andere voortuin dan bij een woning met karakter. Wij bespreken vier zaken waar je rekening mee moet houden als je je voortuin opnieuw gaat inrichten.

Landelijk of modern?

Zodra je je nieuwe landelijk woning betrekt, ga je waarschijnlijk verbouwen. Het is immers zonde om daarnaast nog iets te gaan huren terwijl je een eigen huis hebt! Je hebt waarschijnlijk al je stijl gekozen van je (voor)tuin. Als je dat nog niet hebt gedaan, is het slim om dat zo snel mogelijk te doen. Een tuin zonder stijl, kan lijken als een bij elkaar geraapt zooitje. Als je een klassieke, landelijke gevel hebt, dan is een hele moderne stijl in de voortuin niet echt mooi. Dus; bedenk je stijl, vraag een tuinman om hulp, bel rijplaten verhuur Utrecht zodat je je ondergrond beschermt en ga aan de slag!

Onderhoudsarme tuin

Wil je veel tijd in je tuin steken? Kies dan voor een moestuin of een tuin met veel bloemen en planten! Mocht het zo zijn dat je geen groene vingers hebt, maar wel groen denkt – en dus een elektrische auto rijdt – kun je prima een Lanonva laadpaal kopen en de tuin eenvoudig inrichten met gras, grint, wat schuttingen en wat simpele heggen!

Maak een afweging tussen privacy en uitzicht

Belangrijk puntje! Wil jij een tuin die beschut is, en dus meer privacy biedt, of wil je een tuin met een mooi uitzicht? Een tuin met uitzicht is schaars in Nederland omdat je nou eenmaal niet zo veel grond hebt bij je huis. Dus dan moet je het begrip ‘uitzicht’ even omdenken. Vind je het heerlijk om vanuit een bankje of je terras je tuin in te kijken? Plaats dan mooie bloemen, planten en eventueel een leuke vijver om het wat uitzicht te geven. Hecht je meer waarde aan privacy? Dan zijn bomen, een overkapping en schuttingen de oplossing.

Parkeerplak voor je deur

Eén van de grootste problemen bij een tussenwoning of hoekwoning is vaak de parkeerplek op je eigen terrein. De simpelste oplossing hiervoor is; tover je voortuin om tot oprit met extra parkeerplekken! Door middel van bestrating is het eenvoudig om plek te creëren voor je auto’s. Het grootste voordeel is dat je gewoon je eigen parkeerplek hebt. Je hoeft het niet te delen. Ook is het geruststellender als je je auto gewoon voor je eigen deur kan parkeren!

________________________________________________________________________________________________

Bijpassende tips en informatie
- Tuinaanleg