VlinderplantenVlinderplanten zorgen voor meer vlinders in de tuin

Zittend in uw tuinstoel, met het zonnetje in uw gezicht en een glaasje rosé in de hand terwijl de vlinders door uw tuin fladderen. Genieten toch? Met bepaalde typen planten heeft u deze zomer gegarandeerd vlinders in uw tuin.

De mooiste vlinderplanten voor een tuin vol vlinders

Vlinders in uw tuin zijn ontzettend leuk. Maar het oog wil ook wat. Hieronder vindt u een aantal vlinderplanten op een rij.

De Vlinderstruik (Buddleja davidii)
Deze struik kan maar liefst 4 meter hoog worden, maar dient iedere voorjaar kort gesnoeid te worden. Hij geeft grote, pluimvormige bloemen en is verkrijgbaar is verschillende kleurvarianten.

De Herfstaster (Aster novii-belgii)
Met zijn grote paars/roze bloemen zorgt deze plant voor een vrolijke noot in uw tuin. Na de bloei moet de plant afgeknipt worden tot aan de grond.

De Lavendel (Lavendula)
Met zijn paars/blauwe bloem en zijn lange bloeitijd is Lavendel een populatie tuinplant. Ook vlinders houden van deze karakteristieke plant.

De IJzerhard (Verbena bonariensis)
Deze plant bloeit in juli en augustus met kleine paarse bloemen.

De Beemkroon (Knautia arvensis)
De Beemdkroon heeft een lange bloeitijd, van juni tot de herfst. Hij heeft meestal roze bloemen maar is er ook in een witte en gele variant.

Vlindertuin laten ontwerpen en/of aanleggen

Natuurlijk is het ook mogelijk om een vlindertuin te laten ontwerpen en/of aanleggen. Bij onderstaande bedrijven kunt u gratis meer informatie of een offerte hiervoor aanvragen.

TIP: Help de vlinders overwinteren met een vlinderkast

Sommige vlinders houden net als andere dieren een soort van winterslaap. Om de kans op overleven te verhogen kunt u in uw tuin een vlinderkast of vlinderhuisje plaatsen zodat u ook in de volgende zomer volop van de vlinders in de tuin kunt genieten.

Gerelateerde Informatie
- Vlinderkast en Vlinderhuis Meer Informatie »
- Meer Tuinideeën en Voorbeeldtuinen »
- Meer Bloemen en Planten »

Vlinderplanten | Vlinders in de Tuin | Vlindertuin | Advies | Informatie | Tips