Welke slimme technologie is terug te vinden in tuinhekken?
Normaal gesproken is een tuinhek niet heel erg spannend, vaak is dit een simpel houten hek die er voor zorgt dat er een scheiding is tussen jou en je buren. Maar tegenwoordig kun je nog veel meer met die simpele tuinhekken met poort, er zijn zoveel nieuwe dingen ontwikkeld die je leven een stuk fijner kunnen maken. Hieronder vertellen we je welke slimme technologie terug te vinden is in tuinhekken.

Geautomatiseerd

Tegenwoordig hoef je niet per se een hek te hebben die je met de hand open moet doen, je hebt nu ook slimme technieken die er voor zorgen dat je bijvoorbeeld de poort met je telefoon kan openmaken. Vaak staat je hek dan gekoppeld met een app, waarmee je eenvoudig het hek kan openmaken. Zo kun je dus ook altijd nog even checken of je het tuinhek wel op slot hebt gedaan.

Veiligheid

Je kunt je tuinhekken ook nog upgraden op het gebied van veiligheid, zo kun je beveiligingscamera’s in de buurt laten installeren om te kunnen zien wie er door je hek in en uit komt, maar je kunt ook sensoren laten installeren. Zo krijg je een melding wanneer er iemand door je hek een komt en of dit dus een gerechtvaardigde binnenkomst is of niet. Mocht je nog een tuinhek als basis hier voor nodig hebben, kijk dan eens op Hekkenwereld.nl.

Verlichting

Een ander iets wat je leven wat gemakkelijker kan maken, is er voor zorgen dat er een sensor wordt geïnstalleerd dat bij het openen van het tuinhek de lichten aan gaan. Als je vaak laat thuis komt via de achterdeur, dan kan dit heel handig zijn, want soms kan de weg naar de deur lastig te vinden zijn in het donker zonder iets van licht.

Vroeger had je een simpel houten tuinhek waar dan een poortje in zat waar je met de hand in en uit mee kon, maar tegenwoordig kun je ook geautomatiseerde poorten hebben waardoor je hem op slot en open kan doen met een app. Ook kan je de veiligheid upgraden door beveiligingscamera’s te installeren maar ook door sensoren te monteren waardoor je ziet wanneer er iemand door de poort gaat. Als laatste kun je nog er voor kiezen om een sensor te laten monteren die er voor zorgt dat alle lichten aangaan wanneer je door je tuinhek naar binnen komt, wat zeker handig is in het donker.

Bijpassende informatie en advies
- Tuinafscheiding

Afbeelding bovenzijde: C. Nicoli (Unsplash)

________________________________________________________________________________________________