Wespennest in de Tuin Bestrijden en Verwijderen
Last van een wespennest in je tuin?

Wespen zijn erg vervelende insecten! Niet alleen zijn ze erg irritant, maar ook zorgen ze voor pijnlijke wespensteken. Om een wespenplaag in jouw omgeving te voorkomen, moet je een wespennest in je tuin op tijd verwijderen. Een wespennest in je tuin wordt namelijk steeds groter. Dus hoe sneller je een wespennest in je tuin laat verwijderen, hoe kleiner de kans is op een wespenplaag.

Hoe krijg je een wespennest in je tuin?

De koningin begint in het voorjaar met het maken van het wespennest om een wespenkolonie te stichten. Zo’n wespennest in je tuin kan overal zitten, zoals in een boom, in een struik of in de grond. Zolang het maar een beschutte plek is, waar ze ongestoord kunnen leven. Zodra een begin is gemaakt, legt de koningin eitjes waaruit werksters komen die verder bouwen aan het wespennest. Naarmate het wespennest in je tuin groter wordt, neemt ook de overlast van wespen toe

Kan ik zelf een wespennest verwijderen?

Zelf een wespennest verwijderen wordt afgeraden, omdat de kans op wespensteken erg groot is. Wespen beschermen het wespennest met hun leven. Zodra je in de buurt van het wespennest komt, voelen de wespen zich bedreigd en worden agressief. Agressieve wespen twijfelen niet om jou te steken. Ben je allergisch voor een wespensteek, dan kan je hier behoorlijk last van krijgen.

Een wespennest verwijderen is vaak lastig

Een wespennest verwijderen kan behoorlijk lastig zijn als bijvoorbeeld het wespennest in een boom, onder je dakrand of in je spouwmuur zit. Het is heel moeilijk om zo’n wespennest te verwijderen. Voor wespenbestrijder is een wespennest verwijderen eenvoudiger, omdat zij hulpmiddelen hebben om bij die plekken te komen. Ook hebben zij professionele bestrijdingsmiddelen en beschermingsmiddelen tegen wespensteken. Schakel dus de hulp in van een professionele ongediertebestrijder die vakkundig en veilig een wespennest verwijderen kan.

Wespennest in de Tuin Bestrijden en Verwijderen Advies Informatie en Tips
________________________________________________________________________________________________