Zelf een Sneeuwpop Maken in de Tuin Advies Tips en Uitleg
Hoe kun je zelf een mooie sneeuwpop maken in de tuin?

Zelf sneeuwpop maken in de tuin, dat kan niet zo heel vaak meer in Nederland. Maar als er dan een keer voldoende sneeuw valt, wil je natuurlijk wel weten hoe je een stevige sneeuwpop kunt maken. Hieronder vind advies, tips en uitleg waarmee je een echte sneeuwpop kunt maken. Een goede sneeuwpop maken lijkt namelijk makkelijker dan het is! Zeker als je wil dat hij, ook als de temperatuur weer boven nul dreigt te stijgen, nog een tijdje blijft staan.

Zelf sneeuwpop maken in de tuin. Wat heb je nodig?

Om een traditionele sneeuwman te maken heb je naast voldoende sneeuw, ook een aantal voorwerpen nodig om de sneeuwpop helemaal af te maken:

ē Winterpeen voor de neus
ē Steentjes/knopen
ē Oude sjaal
ē Hoge hoed
ē Twee takken of een bezem

Hoe maak je de sneeuwpop stevig genoeg?

Als er genoeg sneeuw is gevallen en het blijft goed kleven, kun je beginnen aan de sneeuwpop. Rol drie sneeuwballen: Een hele grote is het onderlichaam, een iets minder grote sneeuwbal is het bovenlichaam en een nog kleinere sneeuwbal is het hoofd. Begin met een kleine sneeuwbal en rol deze door de sneeuw zodat de bal steeds groter en groter wordt. Zet de sneeuwballen op elkaar en druk wat extra sneeuw tussen de ballen zodat de sneeuwpop stevig blijft staan!

Waarmee kun je de sneeuwpop decoreren en nog leuker maken?

De basis van de sneeuwpop staat al. Maak nu de mond en ogen door de steentjes voorzichtig in de sneeuw te drukken. Daarna pak je de winterpeen die je voorzichtig in het hoofd steekt, om als neus te kunnen dienen. Druk stukjes steen of knopen over de verticale lijn van het lichaam, alsof het knopen van een jas zijn. Zet hem een hoed op en maak van de takken twee armen. En het is koud en het vriest! Dus doe de sneeuwpop als laatste een sjaal om!

Zelf Sneeuwpop Maken Instructie FilmBron beeld: Flickr.com - hfb

Zoekwoorden: Zelf Sneeuwpop Maken in de Tuin | Advies | Informatie | Tips | Uitleg
________________________________________________________________________________________________