Zo maak je van jouw balkon je favoriete buitenruimte
Je balkon is een heerlijke plek om te relaxen als het zonnetje schijnt. Het maakt niet uit hoe groot of klein je balkon is, er zijn vele manieren om ieder balkon sfeervol en gezellig te maken. Met deze tips decoreer je jouw balkon met een klein budget in slechts een paar uurtjes tijd.

Gezellige verlichting

Met mooie lampenslingers of sfeervolle buitenverlichting geef je jouw balkon in een handomdraai een knusse look. Zo kun je ook 's avonds wat langer blijven zitten of nog even een boekje lezen. Kies bijvoorbeeld voor lampensnoeren die geschikt zijn voor buiten, zodat je deze gewoon kunt laten hangen. Vaak moet je een lampensnoer op het stopcontact aansluiten voor energie, maar er zijn ook exemplaren die werken op zonne-energie. Voor een meer romantische beleving maak je het af met kaarsen, theelichten en lantaarns. Theelichten en lantaarns zijn het handigst, omdat deze niet uitwaaien door de wind. Om het gezellig te houden op het balkon, is het belangrijk om te bedenken dat je balkon geen opbergruimte is. Heb je nu maar weinig ruimte op het balkon omdat er veel spullen staan die je eigenlijk niet gebruikt? Doe ze dan weg om meer ruimte te creŽren op het balkon en in je hoofd.

Vloerkleed voor buiten

Een vloerkleed voor buiten is een echte must-have. Zo werk je dat kale beton van je balkon snel weg. Ook als je kunstgras hebt liggen of een houten vlonder staat een vloerkleed erg sfeervol op het balkon. Veel mensen denken bij vloerkleden voornamelijk aan gebruik binnenshuis, maar tegenwoordig zijn er vele kleden beschikbaar die je buiten kunt gebruiken. Door een kleed op het balkon te leggen betrek je de buitenruimte meer bij de woonkamer. Ook voelt het lekker zacht aan als je op je blote voeten loopt en heb je de keuze uit vele kleuren en printjes. Zo style je jouw balkon helemaal naar je eigen wensen. Kies bijvoorbeeld voor lekker warme plaids in een bijpassende kleur of print om een geheel te maken van de uitstraling van je balkon.

Een bar voor het balkon

Het balkon is dť plek om lekker te borrelen. Als je een klein balkonnetje hebt en geen ruimte hebt voor een tafeltje of om een andere reden ruimte wil besparen, is een bar voor het balkon zeer praktisch. Deze houten constructie hang je aan de reling en klap je pas uit wanneer je deze gebruikt. Hierdoor blijft er genoeg ruimte over. Dit is een heerlijke plek om 's ochtends te genieten van je ontbijtje en het uitzicht. Wil je barbecueŽn op het balkon? Dan is er genoeg ruimte voor hapjes, drankjes en salades. Let er wel op dat je buren niet te veel overlast ondervinden van de rook.

________________________________________________________________________________________________