Flagstones - Informatie

Wat zijn Flagstones?

Met Flagstones worden onregelmatig gevormde tegels of platen van natuursteen bedoeld. Deze Flagstones worden gemaakt door het gesteente te kloven. Vroeger werd dit met de hand gedaan. Tegenwoordig gebeurt dit allemaal machinaal. Verschillende soorten natuursteen kunnen gebruikt worden als basismateriaal om Flagstones te maken. De natuursteen die gebruikt wordt om Flagstones te maken, wordt gewonnen op allerlei plekken in de wereld.

Waarvoor kun je Flagstones gebruiken?

Het meest kenmerkende van dit natuurlijk gesteente is dat al sinds mensenheugenis wordt gebruikt om wegen, paden en vloeren de plaveien. Maar ook kunnen Flagstones gebruikt worden om muren en dakbedekking mee te maken. Alhoewel dit laatste in Nederland nauwelijks wordt gedaan. De gesteenten worden op allerlei plekken in de wereld gewonnen. Flagstones geven de bestrating een natuurlijk en speels karakter. Om je een indruk te geven van de verschillende soorten Flagstones, vind je via onderstaande blokken meer informatie.

Wat zijn de voordelen van Flagstones?

Flagstones geven de tuin een natuurlijk uiterlijk doordat geen enkele Flagstone de zelfde vorm heeft. Ook de kleur kan behoorlijk variëren. Als je een vlakke ondergrond hebt, zijn de stenen vrij eenvoudig zelf te leggen omdat er vrij veel ruimte tussen de verschillende Flagstones mag zijn.

Wat zijn de nadelen van Flagstones?

Flagstones kunnen behoorlijk aan het gewicht zijn. Over het algemeen is natuursteen op zichzelf al behoorlijk zwaar. Dit geldt zeker als je kiest voor Flagstones van een grote afmeting. Het leggen ervan kan dan een klus worden die veel vergt van de rug en het lichaam.

Verschillende soorten Flagstones

De naam Flagstones zegt niets over de soort natuursteen die als basis wordt gebruikt. Dit kunnen allerlei verschillende steensoorten zijn. Over het algemeen worden voor Flagstones wel vrij harde soorten steen gebruikt die goed gekloofd kunnen worden tot vlakke stukken of platen. Via de onderstaande blokken kun je uitgebreide informatie vinden over een aantal van deze soorten Flagstones.