Klein Balkon Inrichten Ideeën en Tips

Hoe kun je een klein balkon inrichten? Je hebt een klein balkon. En je wil er toch veel gebruik van maken. Hoe kun je nu een klein balkon zo inrichten dat je er veel kunt doen, zonder dat je het gevoel hebt dat het overvol is, maar het juist prettig en comfortabel vertoeven is. Op deze pagina vind je tips, ideeën, aanbiedingen en voorbeelden over waarmee je een klein balkon goed kunt inrichten.

Denk verticaal op het kleine balkon! Gebruik de wanden en het balkonhek

Vaak is het zo dat er op een balkon meer verticale meters beschikbaar zijn dan horizontale. En dit geldt zeker voor een klein balkon. Het vloeroppervalk is kleiner dan het oppervalk van de wanden, ramen, muren en balustrade. De hoeveelheid verticale ruimte verschilt uiteraard per balkon. Maar er is altijd wat beschikbaar. Je kunt deze verticale ruimte gaan benutten. Van oudsher zijn we er al wel een beetje mee bekend. Denk maar eens aan plantenbakken die we ophangen aan het balkonhek. Maar je kunt nog veel meer doen.

Balkonmeubels: Multifunctioneel, flexibel en inklapbaar

Als je een klein balkon hebt, kun je het beste kiezen voor meubels dit multi-functioneel zijn. En als je een klein balkon wil inrichten, kies dan als het enigszins kan voor meubels die je kunt inklappen. Heb je ze niet nodig dan nemen ze maar weinig ruimte in beslag en kun je het kleine balkon goed benutten.

Balkon en interieur harmonieus in elkaar over laten gaan

Het hangt natuurlijk af van het balkon dat je hebt en de wijze waarop je er kunt komen. maar als je binnen en buiten op een harmonieuze manier in elkaar kunt laten overlopen, kun je de suggestie wekken dat een klein balkon veel groter lijkt dan de werkelijkheid is. Zeker als je een klein balkon nog moet gaan inrichten is het goed om hierover na te denken.

Dubbele Deur! Balkon en interieur in dezelfde stijl en kleur inrichten

Als je openslaande deuren hebt, dan is het handig om de overgang tussen de kamer en het balkon zo natuurlijk mogelijk te laten verlopen. De stijl en kleuren die je in de kamer hebt gebruikt, kun je doortrekken naar het balkon. De grens tussen de woning en het balkon vervaagt op die manier een beetje en de kamer gaat deel uitmaken van het balkon en andersom. Het balkon en interieur vloeien op deze manier harmonieus in elkaar over.

Wat kun je doen als het balkon slechts een deur heeft

Heb je slechts een enkele deur naar het balkon, dan is dit uiteraard wat lastiger voor elkaar te krijgen. Wat wel helpt, is om de ramen aan de binnenzijde zoveel mogelijk vrij te houden en op het balkon de kleuren te hanteren die je binnen ook gebruikt. Het suggereert dan in ieder geval eenheid. Dit geeft een zekere mate van rust.

Meer Informatie