Sierbestrating Tuinbestrating Soorten Advies Informatie

Sierbestrating Tuinbestrating voor de tuin en het terras is waar het over gaat op deze pagina. Op de wesbite is een grote hoeveelheid aanbiedingen, advies en informatie te vinden over dit onderwerp. De links op de pagina verwijzen naar meer informatie over de aanschaf en het leggen bestrating en sierbestrating in de tuin of op het terras. Op deze pagina is een overzicht te vinden van sierbestrating tuinbestrating soorten advies en informatie.

Betontegels

De gewone betontegel die iedereen kent en herkent als de klassieke trottoirtegel is vrijwel overal te gebruiken, van het terras tot het looppad. Bijkomend voordeel is dat de betontegel goedkoop en vrij eenvoudig te leggen is. Zelfs voor de onervaren legger.

  betontegels informatie

Flagstones

Flagstones bestaan uit onregelmatig gevormde natuurstenen en geven de bestrating een natuurlijk en speels karakter. Het vergt wel enig vakmanschap en kundigheid om een goede egale flagstone bestrating te leggen.

  flagstones

Grind

Grind is met zijn authentieke uitstraling zeer geschikt voor decoratieve doeleinden in de tuin. Daarbij maakt de rondheid van grind dat het prettig beloopbaar is. Ideaal voor tuinpaden of de aanleg van een oprit.

  grind tuingrind

Grindstablisatie

Iedereen met een oprit van grind kent het fenomeen: U stapt op uw fiets en u zakt met de banden diep weg in het grind. Om deze irritaties en onhandigheden te voorkomen kunt u uw grind stabiliseren.

  grindstabilisatie

Inveegzand

Als u nieuwe bestrating heeft gelegd, moeten de voegen worden gevuld met zand. Het geschikte zand hiervoor is inveegzand of inveegsplit met een scherpe korrel. Een scherpe korrel heeft een hoge haakweerstand. Door de hoge haakweerstand haken de korrels goed in elkaar. Hierdoor kunnen de stenen niet los wrikken.

  inveegzand

Klinkers

De straatklinker is over het algemeen een "no nonsence" steen die sterk en duurzaam is. Ze zijn in diverse kleuren en kwaliteiten beschikbaar. Het gekozen legpatroon bepaalt mede het karakter van de bestarting.

  klinkers informatie

Legpatroon Sierbestrating

Een bestrating ontleent zijn stevigheid aan de manier waarop de tegels op elkaar aansluiten en gerangschikt worden. Afhankelijk van het tegelformaat zijn er verschillende, legpatronen mogelijk. Elk legpatroon heeft zijn eigen mogelijkheden en beperkingen.

  Meer informatie en tips »

Natuursteen

Met natuurstenen geeft u een mooie en strakke uitstraling aan uw tuin. Afhankelijk van uw wensen, kunt u kiezen uit één van de veel verschillende soorten natuurstenen kiezen.

  natuursteen vloer soorten

Rode mijnsteen

Bij de verwerking van natuursteen blijft een zogenaamde restfractie over. Dit wordt rode mijnsteen genoemd. De steen wordt vooral gebruikt bij het verharden van opritten en paden, maar heeft dankzij de mooie bruinachtige rode kleur ook een decoratieve waarde.

  rode mijnsteen

Rubberen tegels

Voor de veiligheid van uw spelende kinderen is het van het grootste belang dat ze "zacht landen" als ze van de glijbaan, schommel of een ander speeltoestel af komen. Speciaal hiervoor zijn er speciale rubberen veiligheidstegels beschikbaar.

  rubber tegels

Splitsoorten

Split is te vinden in vele verschillende soorten en op vele manieren toepasbaar. De zachte splitsoort is perfect combineerbaar met natuursteen en andere bestrating. De harde splitsoort is zeer geschikt voor de aanleg van een oprit als tuinpaden. Of u nu een moderne of authentieke tuin wenst,de splitsoort past altijd.

  split grind soorten

Straatzand

Voor het plaatsen van allerlei soorten bestrating heeft u straatzand als onderlaag nodig. Door de uitvlakkende eigenschappen legt u met straatzand de goede basis voor uw terras aan. Wilt u enkel uw terras ophogen of aanvullen? Dan kunt u het beste kiezen voor ophoogzand.

  Meer informatie en tips »

Terrastegels

Terrastegels zijn er om uw terras op oprit te bestraten. Ze zijn er in verschillende varianten. De keuze voor het juiste materiaal van uw tuintegel is ondermeer afhankelijk van de toepassing, het uiterlijk en functionele eigenschappen van het materiaal.

  terrastegels

Zand

Wind en water teisteren vele duizenden jaren overal in de wereld gesteenten. Hierdoor ontstaat een afbraakmateriaal dat wij zand noemen. Zand komt bijna overal in de wereld voor en kent vele verschillende verschijningsvormen.

  zand en zandsoorten