Truintrends 2016 - Ideeën Tips Inspiratie en Voorbeelden

Wat zijn de nieuwe tuintrends in 2016? Hoe gaat onze tuin eruitzien in 2016, wat zijn ideeën, inspiratie, tips en voorbeelden van de nieuwste trends voor de tuin? Op deze pagina probeert de redactie alvast een idee te geven van wat de meest actuele tuintrends zijn. Het gaat hier om de trends van 2016 voor de inrichting van de tuin, tuinmeubels, bloemen en planten en stijl en sfeer.

Wat zijn de nieuwe tuintrends in 2016? Ideeën Tips en Inspiratie voor de tuin in 2016

Zoals het zich nu laat aanzien, zullen de ontwikkelingen zoals die in het afgelopen jaar zijn ingezet zich verder doorzetten en ontwikkelen. Toch zie je wel wat verschuivingen in de trends voor de tuininrichting, tuinmeubels en de planten in de tuin van 2016. Onderstaand vind je een aantal trends voor de tuin in 2016.

Tuintrend 2016. Het verschil tussen binnen en buiten vervaagd

Je zag al steeds vaker dat de tuin of het balkon en het interieur steeds meer met elkaar in verbinding zijn gaan staan. Deze trend voor de tuin en het balkon zal zich in 2016 verder door zetten. Sterker nog nog meer zal de grens tussen tuin en balkon en het interieur vervagen. De stijl en sfeer die je binnenshuis hebt gecreëerd zet je door in de tuin of andersom uiteraard. Kleuren sluiten op elkaar aan en meubels vormen een harmonieuze eenheid.

De natuurlijke tuin ontwikkelt zich verder door in 2016

Veel beplanting, gebruik van natuurlijke en verweerde materialen en minder bestrating is een belangrijke trend die zich in de tuin van 2016 nog verder zal ontwikkelen. In ons hectische bestaan willen we, als het enigszins kan, van onze tuin een kleine, en vooral natuurlijke oase maken. Een tuin mag weer lijken op natuur en hoeft niet strak vormgegeven te zijn. Ook zullen we doorgaan met verticaal tuinieren. Begroeiing en beplanting tegen de muur om het natuurlijke gevoel nog verder te accentueren. Om toch nog wat luchtigheid in de tuin te krijgen zal er hier en daar een opvallend element worden ingebracht.

Afbeelding: Tuinbank Nordal Greeny

Tuintrend 2016: In de tuin en op het balkon kweken we zelf kruiden en groente

Eerlijke groente en kruiden die niet bespoten zijn en op een natuurlijke manier zijn gegroeid. Daaraan hebben steeds meer mensen behoefte. En het zelf kweken is leuk en leerzaam voor je kinderen en jezelf. Dus de trend van je het hebben van je eigen moestuin of kruidentuin, zelfs op het balkon of dakterras, zet ook in 2016 door. Steeds meer creatieve en leuke oplossingen voor verticaal tuinieren, bieden ook prima mogelijkheden voor het balkon, dakterras en kleine tuin. Sterker nog: je ziet de kruidentuin zelfs een plek veroveren binnenshuis, tot in de woonkamer aan toe!

Afbeelding: Elho Brussels Kruidenstation

TIP: Maak van je tuin een natuurlijke omgeving voor vogels en insekten

Veel mensen worden blij van vogels en vlinders in de tuin. Rustgevend en vrolijk te gelijk. Door de juiste bloemen en planten te kiezen, nestkastjes en vlinderhuisjes te plaatsen en rustige hoekjes te creëren waar de vogels ongestoord kunnen nestelen, maak je een tuin of zelfs een balkon waar vogels en vlinders graag een bezoek aan brengen.