Zweefparasol Aanbiedingen Voorbeelden Prijs en Informatie

Wat is een zweefparasol?

Het belangrijkste kenmerk van een zweefparasol is dat de voet niet midden onder de parasol staat. De voet van de parasol staat aan de zijkant en de parasol is bevestigd aan een hangconstructie. Dat is de reden waarom dit soort parasol een zweefparasol wordt genoemd. Een zweefparasol wordt trouwens ook wel vrijhangende parasol genoemd.

Wat zijn de voordelen van een zweefparasol?

Het grootste voordeel van een zweefparasol ten opzichte van een traditionele parasol, is het ontbreken van de voet in het midden. Hierdoor ontstaat veel meer ruimte onder de parasol en kun je deze veel efficiënter gebruiken en met meer personen in de schaduw plaatsnemen.

Welke modellen zweefparasols zijn er?

De zweefparasol is in een ruime variëteit aan modellen en afmetingen verkrijgbaar. Zowel de ronde als vierkante zweefparasol is in een groot aantal uitvoeringen en kleuren te koop. Maar er zijn ook afwijkende modellen, zoals een zweefparasol die vierkant is met afgeronde hoeken.

TIP: Meet voor dat je een zweefparasol gaat kopen de beschikbare ruimte op!

Aangezien een zweefparasol meestal groter is dan een gewone parasol en ruimte nodig heeft, is het belangrijk om goed op te meten wat de maximale ruimte is die je kunt gebruiken om de zweefparasol op je terras of balkon te plaatsen. Zeker als de ruimte beperkt is, moet je hiermee rekening houden omdat je anders de zweefparasol niet ten volle kunt benutten, of er zelfs geen plaats voor hebt.

Ronde Zweefparasol Aanbiedingen en Voorbeelden

Het meest traditionele model is toch de ronde zweefparasol. In onderstaand overzicht vind je een selectie van aanbiedingen en voorbeelden van de ronde zweefparasol, inclusief informatie over het model, afmetingen en prijsindicatie.

Vierkante Zweefparasol

De vierkante zweefparasol zie je steeds vaker. Voordeel van dit model is dat het nog iets meer schaduw oplevert dan het ronde model. In onderstaand overzicht vind je een selectie van aanbiedingen en voorbeelden van de vierkante zweefparasol, inclusief informatie over het model, afmetingen en prijsindicatie.

Alternatieven voor de Zweefparasol

Naast de zweefparasol zijn er ook nog andere oplossingen om schaduw op uw terras, in uw tuin of op uw balkon of dakterras te krijgen. Natuurlijk is er de traditionele parasol met de stok midden onder de parasol. Maar je kunt ook kiezen voor een andere oplossing. Goede alternatieven voor een parasol zijn bijvoorbeeld een schaduwdoek, tuinpaviljoen of partytent.