Steigerhout Meubels Voorbeelden Informatie Tips en Ideeën


Steigerhout Meubels. Waarom meubels van steigerhout maken?

Steigerhout Meubels Voorbeelden Informatie Tips en Ideeën. Ben je op zoek naar meubels met een bijzondere, robuuste en unieke uitstraling? Dan zijn meubels van steigerhout wellicht iets voor jou! Echte steigerhouten meubels zijn gemaakt van het verweerde hout dat gebruikt werd voor steigers in de bouw. Elke steigerplank ziet er anders uit en is uniek. Dit komt niet alleen door de verwering van het hout, maar kan ook komen door verfresten die op het hout zijn achtergebleven. Over het algemeen is het hout van een hoge kwaliteit en kan nog vele tientallen jaren mee.

Echte vintage steigerhout meubels

Als er echte en verweerde steigerhouten planken worden gebruikt, dan kun je als eindproduct een echt vintage meubelstuk verwachten. Elke plank is uniek en anders. Dus zelfs als je twee qua vorm identieke steigerhouten meubels hebt, dan verschillen ze echt van uiterlijk. Toepassingen van steigerhout zijn legio. Je kunt er een kast, tafel, stoel of zelfs een fauteuil mee maken. Steigerhout wordt ook veel gebruikt voor het maken van tuinmeubilair omdat het hout meestal prima bestand is tegen de weersinvloeden.

Zelf meubels van steigerhout maken

Ben je een beetje handig en vind je het leuk om zelf meubels te maken dan is steigerhout een goed materiaal om dit mee te doen. Bij bedrijven die oude bouwmaterialen verkopen, kun je met regelmaat steigerhout vinden. Maar nog leuker is om zelf op zoek te gaan naar een oude steiger waarvan je de planken en het hout zelf weghaalt.

Steigerhout Online Kopen en Bestellen

Er zijn diverse webshops en websites waar het goed mogelijk is om online steigerhout te bestellen. Er is vaak een ruim aanbod van planken van steigerhout die voor een aantrekkelijke prijs verkocht worden. Meestal is het hout ook al ontdaan van spijkers en andere oneffenheden. Hieronder zijn links te vinden van webshops waar je steigerhout kunt kopen.
dejonghandelsonderneming.nl

TIP: Controleer het oude steigerhout goed op ijzerresten voor je het verwerkt!

Steigerhout is oud en gebruikt. Controleer het daarom altijd op spijkers, schroeven en andere metaaldeeltjes. Als je het zomaar gaat gebruiken zonder dat je zeker weet of alle metaal eruit is, loop je het risico dat je gereedschap hierop kapot gaat. Natuurlijk kom je een eind door het hout op het oog te controleren. Maar de meeste zekerheid krijg je door er een metaaldetector langs te halen.

Steigerhout Meubels - Voorbeelden en Aanbiedingen


Loungebank van Steigerhout
Loungebanken zijn zeer trendy en kun je zowel binnen als buiten gebruiken. Verkrijgbaar in diverse soorten en maten!
...loungebank steigerhout >

Keuken van Steigerhout
Een keuken van steigerhout heeft een karakteristieke uitstraling: ideaal als je op zoek bent naar iets bijzonders!
...keuken van steigerhout >

Tafel van Steigerhout
Tafels van steigerhout bestaan in verschillende soorten en maten. Of je nu op zoek bent naar een salontafel of eettafel: alles is mogelijk!
...steigerhout tafel >

Kast van Steigerhout
Kasten van steigerhout hebben een oude, maar romantische uitstraling en zijn erg trendy. Tip: Ontwerp je eigen kast van steigerhout!
...steigerhout kast >

TV-Meubel van Steigerhout
Een tv meubel van steigerhout past uitstekend in ieder interieur. Stel je eigen kast samen voor een uniek resultaat!
...tv-meubel steigerhout >

Bedden van Steigerhout
Een bed van steigerhout geeft de slaapkamer een robuust en industrieel uiterlijk wat erg stoer staat!
...steigerhout bed >

Badmeubel van Steigerhout
Of je nu fan bent van een brocante, design of trendy badkamer, badmeubels en badkamermeubels van steigerhout geven er een extra nuance aan.
..,badkamermeubel steigerhout >

Hoe kun je steigerhout het beste schoonmaken?

Voordat je steigerhout gaat verwerken tot een meubelstuk, kun je het het beste schoonmaken met een borstel en een sopje van handwarm water en groene zeep. Hiermee verwijder je stof en eventuele andere viezigheid van het steigerhout...lees verder >

Bijpassende Informatie en Advies
> Barnwood Meubels
> Vintage Meubels
> Steigerhout Schoonmaken en Reinigen - Tips en Advies

Steigerhout Meubels Voorbeelden Informatie Tips en Ideeën Zelf Maken
_______________________________________________________________________________________________________________________