VitrinekastenWat is vitrinekast?

Vitrinekasten kunnen zowel in een zakelijke omgeving als in een interieur van een particulier worden gebruikt. In musea worden vitrinekasten gebruikt om voorwerpen die klein of kostbaar zijn tentoon te stellen. Particulieren kunnen een vitrinekast ook gebruiken voor bijvoorbeeld serviesgoed of glazen.

Soorten, maten en materialen

Vitrinekasten zijn in verschillende soorten en maten te koop. Zo zijn er wand- en staande vitrinekasten. Een voordeel van wandvitrines is dat ze geen vloerruimte innemen en in kleine formaten verkrijgbaar zijn. Handig voor kleine woonruimtes! De materialen die over het algemeen gebruikt worden voor vitrinekasten zijn hout en aluminium, met glazen deuren.

Tips en Ideeën voor Vitrines

• Letterbak als vitrine: De ‘letterbak’ kunt u ook gemakkelijk om toveren tot een vitrine door hem op te ophangen. Leuk met bijvoorbeeld een verzameling miniaturen.

• Vaasjes als vitrine: Bijna iedereen heeft ze wel in huis: vaasjes. Verzamel al uw vaasjes bij elkaar en exposeer ze in een vitrine!

Voorbeeld van een vitrinekast


Wandvitrine / Hangvitrine
Een combinatie van verschillende wandvitrines aan de wand werkt goed als verzamelplek voor uw favoriete spullen. Bijvoorbeeld uw favoriete servies of een aantal mooie foto's. Naast decoratief ook nog eens een stijlvolle toevoeging aan uw interieur!
Meer over Wandvitrine / Hangvitrine »

Vitrine Tafel


Een vitrinetafel biedt een mogelijkheid om bijzondere, kleine spullen waar u graag naar kijkt op te bergen. Onder het glazen tafelblad (dat u openklapt) kunt u gemakkelijk uw spullen plaatsen. Denk aan uw mooie notitieboekjes, vulpennen en andere bureauaccessoires.
Meer over de Vitrine Tafel »Vitrinekast
In een vitrinekast etaleert u uw spullen op een bijzondere manier. Zo creëert u uw eigen showroom in huis met uw mooiste spullen. Mooie foto's, sculpturen of uw favoriete boek... Noem het maar op!
Meer over een Vitrinekast »Letterbak als Vitrinekast
Ook een letterbak is gemakkelijk te gebruiken als een vitrinekast. Hand de letterbak op aan de muur en plaats uw favoriete spullen erin voor een authentiek en sfeervol effect.
Meer over Letterbakken »
I.s.m. vtwonen - januari 2013

Beeld (links) - Uit: vtwonen januari 2013 | Fotografie: Dennis Brandsma | Styling: Fietje Bruijn

Aanbiedingen voor Vitrines

Bent u op zoek naar een mooie vitrine om uw spullen in te etaleren? Bekijk dan verschillende aanbieders en laat u inspireren door de vele soorten en maten! Of laat een vitrinekast op maat maken door een gespecialiseerd meubelmaker.

Vitrinekast | Wandvitrine | Vitrinetafel | Kast | Meubels